Commemoració del Dia Internacional contra la Violència Masclista

25/11/2018

El passat dissabte 24 de novembre es va celebrar l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones.

Al Priorat, sota l’organització de l’Associació de Dones la Quartera i amb el suport del SIAD del Consell Comarcal, el teatre L’Artesana de Falset va acollir la representació de l’obra “Ai cony!”, un monòleg que es defineix “d’amor, humor i ovaris” representat per la companyia Teatre de Maleta. El veïns i veïnes de la comarca que ho van sol·licitar van poder gaudir d’un autocar gratuït per assistir a la representació, autocar que va posar a la seva disposició el Consell Comarcal del Priorat.

En l’acte, el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté, es va referir a la violència masclista com “l’expressió més estructural del patriarcat, fenomen històric i cultural que comporta un sistema de valors basat en l’intent de dominació de les dones i que estableix mecanismes de poder consensuats a través d’una ideologia que legitima i mitifica l’opressió”.