Curs d'Aplicador i manipulador de productes fitosanitaris bàsic

13/03/2017

La setmana passada es van obrir les inscripcions al curs d’Aplicador i manipulador de productes fitosanitaris bàsicEl curs està organitzat per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), finançat pel Consorci de la Formació Continua de Catalunya (CFCC) i hi col·labora el Consell Comarcal del Priorat.

La formació que concedeix la FCAC es pot dur a terme si hi ha un nombre mínim d’alumnes, és per aquest motiu que els interessats cal que s’hi registrin abans del procés d’inscripció, la qual cosa no implica la matriculació oficial al curs.

D’una banda el perfil d’alumnes que pot accedir a la formació finançada pel CFCC és el de persones  aturades i treballadors/es en actiu. I d’altra banda, es concedeixen unes places limitades per a alumnes no oficials, amb dret a examen,  els quals no cal que compleixen els requisits.

Una vegada s’obre el període d’inscripció, es procedeix a realitzar les trucades a les persones interessades a fer aquesta formació per ordre d’entrada en el registre . En aquestes trucades s’informa de com s’ha de formalitzar la inscripció oficial al curs, la qual es fa per ordre d’arribada de la documentació que es necessita perquè la FCAC pugui donar d’alta els alumnes.

Tot i que d’acord amb el registre d’interessats es va detectar  que el major nombre d’inscrits no responia al perfil a qui va dirigit el finançament, d’acord amb la normativa de distribució que exigeix la FCAC: el nombre màxim de places en aquests tipus de cursos és de 25 alumnes, dels quals 12 han de ser treballadors en actiu, 8 aturats i, finalment, 5 com a alumnes no oficials.

Actualment encara queden disponibles algunes places limitades per a persones aturades i treballadores en actiu, però les dels alumnes no oficials ja estan cobertes.