Dinou dones han participat en el curs d’alfabetització per a immigrants

02/06/2017
Organitzades pel servei de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Priorat, les classes s’han dut a terme setmanalment els darrers set mesos

Dinou dones d’origen magrebí han participat en el curs d’alfabetització que s’ha dut a terme els darrers set mesos a Falset, organitzat pel servei de Polítiques Migratòries  del Consell Comarcal del Priorat. La cloenda del curs va tenir lloc dimarts passat a la seu del Consell Comarcal, on s’han fet les classes tots els dimarts de 16 a 17 hores.

Les sessions s’han centrat en l’aprenentatge de continguts lingüístics, culturals i habilitats socials tant de Catalunya com del Priorat, més específicament. Alhora, les participants han conegut de primera mà alguns dels serveis que existeixen a la comarca.

El curs respon a la Llei d’Acollida de les persones estrangeres immigrades i retornades i a un dels principis bàsics de la integració d’immigrants a la UE, que és el coneixement bàsic de la llengua, la història i de les institucions de la societat d’acollida, com element clau per a la seva integració, autonomia i adquisició d’unes habilitats bàsiques.