Diputació i Consells renoven el conveni per impulsar plans d’ocupació

23/03/2017
Tasques de desbrossament i manteniment de camins tornaran a centrar el pla d’ocupació en el cas del Priorat

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els Consells Comarcals, impulsa un any més els Plans d'Ocupació Comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Ahir al matí, el president de la Diputació, Josep Poblet, i els presidents i representants dels deu Consells Comarcals van signar els respectius convenis, que han de servir per millorar entorns naturals i urbans de 119 municipis.

En el cas del Priorat, l’encarregat de la signatura d’ahir va ser el president del Consell Comarcal, Joan Carles Garcia, que va voler destacar “la importància que aquesta mena de programes han tingut els darrers anys a l’hora de generar ocupació, formar treballadors i, alhora, contribuir a tirar endavant projectes que, d’una altra manera, difícilment s’haurien pogut sostenir”.

Pel que fa al Priorat, el pla d'ocupació preveu tasques de desbrossament, de retirada de pedres dels senders i de reconstrucció de marges al Camí Antic de Falset, Gratallops i Bellmunt; als camins miners i agrícoles de Bellmunt del Priorat a Porrera; a les Vinyes de la Mare de Déu de la Vilella Alta i Gratallops; al Lloar; a Cornudella del Montsant; a la Torre de Fontaubella; a Porrera, Torroja i Poboleda i a la Bisbal de Falset.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els Consells Comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per ser executats. Cadascun d'aquests Plans d'Ocupació Comarcals tindrà una durada de 6 mesos. Durant aquest període, els beneficiaris també rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.