El Consell Comarcal del Priorat col·labora amb un programa per promoure l’ocupació de les persones aturades de llarga durada

09/06/2017
El Programa Integral d’Ocupació Baix Camp 2017, que combina accions d’orientació formatives i d’orientació laboral molt personalitzades, pretén atendre 100 persones majors de 30 anys i en atur de llarga durada

El Consell Comarcal del Priorat col·labora amb el Programa Integral d’Ocupació Baix Camp 2017. Aquest planteja un seguit d’accions específiques perquè les persones amb més dificultats puguin mantenir-se en el mercat de treball de forma estable. La iniciativa pretén atendre 100 persones majors de 30 anys i en atur de llarga durada.

El Programa Integral d’Ocupació, que es perllongarà fins al desembre, combina accions d’orientació laboral molt personalitzades, formació professional, inserció laboral i visites a empreses a fi de conèixer amb més detall la realitat del mercat de treball. El programa ofereix la possibilitat de fer formació professionalitzadora en l’àmbit de la logística i en el de la restauració. En el primer cas, i amb una durada de 200h, l’objectiu és que l’interessat/da pugui obtenir nocions bàsiques i carnets per a la gestió de magatzems. En el segon cas, i amb una durada de 250 hores, l’interessat/da podrà formar-se com a ajudant de cuina i restauració, i obtenir acreditacions i carnets professionals en aquest àmbit.

Tots els participants del programa tindran un incentiu de participació que consisteix en 10€ diaris (amb un 2% de retenció de l'IRPF i amb un màxim de 150€ al mes).

Requisits i data d’inscripció

Per poder participar al Programa Integral d’Ocupació Baix Camp 2017 cal estar en situació d’atur i inscrit/a com a demandant d’ocupació un mínim de 12 mesos durant els 18 mesos anteriors a la data d'inici de l'atenció.

Les inscripcions al programa romandran obertes fins al 22 de juny i poden formalitzar-se al Consell Comarcal del Priorat, trucant al 977 830 119 o enviant un correu a l’adreça electrònica ptapia@priorat.cat.

El Programa Integral d’Ocupació Baix Camp 2017 està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, en el marc de Programes Integrals, regulats per l'Ordre TSF/318/2016.