El Consell Comarcal del Priorat coordina 
aquest 2019 el Projecte Singular Insertdigital

24/04/2019
El projecte, que combina formació en línia i orientació laboral presencial, treballa per aconseguir millorar les oportunitats de formació i inserció dels joves que viuen fora de les àrees urbanes

El Consell Comarcal del Priorat coordina, durant tot aquest any 2019 i en col·laboració amb l’Associació per a la Innovació Estratègica Vegga, el Projecte Singular Insertdigital, un projecte pilot que treballa per aconseguir millorar les oportunitats de formació i inserció dels joves, entre 16 i 29 anys, que viuen fora de les àrees urbanes. Aquest projecte empra una metodologia adaptativa centrada en la persona i combina la formació virtual amb l’assessorament laboral presencial i personalitzat. A més, també preveu l’organització de jornades de treball i experiencials conjuntes.

Actualment, són una quinzena els joves que prenen part d’aquesta iniciativa coordinada des de l’ens prioratí, tot i que aquests no són exclusivament de la comarca del Priorat, sinó que procedeixen també de comarques com la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp. La inscripció en aquest projecte es mantindrà oberta fins al mes de setembre. En tot cas, cal recordar que per poder participar en el Projecte Singular Insertdigital és necessari que el jove estigui donat d’alta a Garantia Juvenil i al Servei d’Ocupació de Catalunya.

Pel que fa a la formació en línia (300 hores), aquesta es divideix en dues parts. La primera és comuna per a tots els joves i se centra en l’assoliment de competències digitals i de màrqueting. En la segona, el jove, independentment del territori on viu, escull un sector a partir del treball d’orientació realitzat, sigui de turisme, agroalimentari, indústria o comerç, per citar-ne alguns exemples. A banda, la formació combina sessions teòriques i sessions pràctiques tutoritzades per experts, i permet obtenir una certificació de formació.

Pel que fa a les sessions d’orientació laboral, el servei és prestat des del Consell Comarcal del Priorat, de manera presencial i personalitzada. L’objectiu és ajudar els joves a definir el seu projecte de vida i professional, potenciant també l’ocupabilitat a curt o mitjà termini.

Per últim, i en relació a les sessions en grup que es programaran al llarg de l’any, aquestes serviran per presentar i treballar aspectes conjunts del projecte o per fer sortides per conèixer de primera mà empreses del territori.

El Programa Singulars, del qual en depèn el Projecte Insertdigital, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.