El Consell Comarcal del Priorat dóna feina a 9 treballadors i treballadores per dur a terme tasques de manteniment i neteja

15/02/2018
Les contractacions s'han dut a terme mitjançant línies d'ajuts per a persones en situació d'atur

Des de finals de desembre, i per mitjà de diversos plans d'ocupació, el Consell Comarcal del Priorat compta amb brigades (nou treballadors i treballadores) per realitzar, d'una banda, tasques de manteniment municipal i de senders i, de l'altra, neteja d'espais municipals i llars del Servei d'Assistència a Domicili.

Aquestes brigades s'acullen a tres línies de subvenció. La primera, que empara sis treballadors a jornada completa i amb accions formatives, s'emmarca en la línia Treball i Formació per a persones no perceptores de prestacions de desocupació o subsidi i preferentment més grans de 45 anys (PANP). Quatre dels beneficiaris treballaran durant sis mesos, i els altres dos ho faran durant un any. Aquesta línia està finançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. La segona línia de subvenció és per a un treballador en situació d'atur i beneficiari de la renda mínima d'inserció (PIRMI) per un període de sis meses a jornada completa i amb acció formativa. La tercera línia és per a dues treballadores del programa Treball i Formació per a dones en situació d'atur (DONA) per un període d'un any a jornada completa i amb acció formativa. Aquestes dues línies d'ajuts són finançades pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

A hores d’ara, la brigada de manteniment i serveis forestals ha realitzat tasques per als ajuntaments del Molar i Capçanes, i es preveu que en faci per als ajuntaments de Cabacés, Bellmunt, Falset, Torroja, Cornudella de Montsant, Marçà, La Vilella Baixa, Gratallops i Poboleda. A banda, aquests treballadors també han rebut formació sobre riscos laborals i s'estan preparant per obtenir el certificat professional en Activitats auxiliars en aprofitaments forestals.

Pel que fa a les brigades de neteja, aquestes s'encarreguen diàriament de tenir cura de serveis municipals i també llars que reben el Servei d'Assistència a Domicili. Aquestes brigades duran a terme al llarg cursos de formació del SOC, després que ha hagin finalitzat la formació sobre riscos laborals.