El ple del Consell Comarcal del Priorat aprova la moció per demanar l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i la moció en contra de la suspensió de l’autonomia de Catalunya

25/10/2017

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar dilluns la moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la moció que exigeix la llibertat de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana i Jordi Cuixart, president d’Òmnuim Cultural.

En el cas de la primera de les mocions, s’insta “el Govern espanyol i els partits que li donen suport (Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos) a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”. També es posa de manifest el “suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, aprovades pel Parlament de Catalunya”. Per últim, la moció també “condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”.

En el cas de la segona de les mocions, s’acorda “exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart”. També es declara “la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals” i es manifesta “la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal”. La moció també denuncia “la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació”, i es demana a les institucions europees que “no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura”.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat,  afirmava que “estem vivint moments transcendents que no només tenen a veure amb el nostre futur com a país, sinó també amb els drets fonamentals que tenim com a individus”. En aquest sentit, Sabaté instava els prioratins “a seguir ferms en la lluita per la llibertat, de la mateixa manera que ho hem estat fet tots aquests anys. De manera pacífica i serena, malgrat els atacs d’un Estat que ens vol paralitzats, violents o detinguts”. “No defallirem”, concloïa Sabaté.