El Priorat compta amb una brigada de treball que durà a terme actuacions de manteniment a bona part dels municipis de la comarca

16/05/2018
La formació de la brigada, integrada per persones que estaven en situació d’atur i coordinada pel Consell Comarcal del Priorat, ha estat possible gràcies a un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona

El Priorat compta des d’aquest mes de maig amb una brigada de 5 treballadors que durà a terme tasques de manteniment de jardineria, pintura i obra a diversos municipis. La brigada, finançada per la Diputació de Tarragona en el marc dels seus plans d’ocupació, és coordinada pel Consell Comarcal.

Els treballadors que formen la brigada es trobaven en situació d’atur i, mitjançant el pla d’ocupació, estaran empleats durant els 6 mesos vinents, amb opció de pròrroga durant 6 mesos més. En aquest temps, i a banda de les tasques de manteniment que executaran a diversos municipis del Priorat, també rebran formació que els permetrà millorar les seves competències professionals. De fet, aquest mateix mes ja han participat en una formació per utilitzar com pertoca eines de treball en l’àmbit de la jardineria i les tasques forestals, com són la desbrossadora i la motoserra.

Pel que fa a les actuacions de manteniment als municipis del Priorat, aquestes han estat sol·licitades al Consell Comarcal per part dels ajuntaments. En aquest sentit, es pot dir que la brigada prestarà els seus serveis a bona part dels municipis prioratins. Concretament, han sol·licitat els serveis d’aquesta brigada els pobles de Bellmunt del Priorat, el Lloar, Pradell de la Teixeta, El Molar, La Vilella Baixa, La Figuera, Porrera, Els Guiamets, Cornudella de Montsant, Margalef, Capçanes, La Morera de Montsant, Falset, Cabacés, La Bisbal de Falset, Poboleda, Ulldemolins,  Marçà, El Masroig, La Torre de Fontaubella i La Vilella Alta.

La formació de brigades de treball gràcies als plans d’ocupació de la Diputació de Tarragona són molt ben rebudes per part del Consell Comarcal del Priorat. El seu president, Jordi Sabaté, incideix en què “d’una banda ocupen persones en situació d’atur que es formen i incrementen la seva experiència laboral i, de l’altra, permeten dur a terme actuacions de manteniment molt necessàries per als nostres municipis”.