El Priorat es coordina per actuar unitàriament en el marc de la Taula del riu Siurana

14/12/2018
Els representants prioratins consideren positiva la primera reunió, i ratifiquen l’objectiu que l’aigua de Siurana deixi de ser transvasada

Representants institucionals i de la societat civil de la comarca del Priorat, presents en la taula del Siurana, constituïda recentment, han decidit coordinar-se de forma permanent amb la idea d’actuar unitàriament, com una sola veu, en defensa del riu Siurana i dels interessos prioratins. En aquest sentit, aquesta setmana ja han celebrat una reunió per analitzar la primera trobada de la Taula del Siurana i començar a preparar la segona de les reunions, prevista per al dia 23 de gener. 

Pel que fa a la primera de les reunions, la constitutiva de la Taula, el passat 5 de desembre, els representants prioratins la qualifiquen de “positiva”, en considerar que és un instrument que pot contribuir a posar fi a la injustícia manifesta que representa el transvasament del riu Siurana a una altra conca hidrogràfica. En aquest sentit, els representants prioratins coincideixen en l’objectiu que l’aigua del riu Siurana deixi de ser transvasada cap al pantà de Riudecanyes i que s’acabi amb aquest greuge històric.

En relació a la dinàmica de treball plantejada, en el marc de la Taula, els prioratins tan sols demanen que es comuniqui amb la màxima antel·lació possible l’ordre del dia de les diferents reunions mensuals que s’han programat, amb la idea que totes les parts puguin preparar-se adequadament i tinguin prou temps com per fer les consultes jurídiques i tècniques que creguin pertinents. D’altra banda, al llarg de la reunió mantinguda aquesta setmana, els representants prioratins van expressar seriosos dubtes sobre les dades posades damunt la taula sobre el sistema Siurana-Riudecanyes, en considerar que poden ser incompletes o inexactes.

En la reunió d’aquesta setmana hi van participar representants del Consell Comarcal del Priorat i dels diversos grups polítics que hi tenen representació, dels Ajuntaments de la comarca, de la Plataforma Riu Siurana Viu, de la mancomunitat Topograpo (Torroja, Poboleda, Gratallops, Poboleda), de l’associació Prioritat, del sindicat agrari Unió de Pagesos, de l’entitat ecologista Gepec i de les comunitats de regants de Cornudella de Montsant i Poboleda.