El Servei Comarcal de Català del Priorat obre les inscripcions als cursos. Connecta’t al català!

15/09/2017
Les matrícules es faran del 18 de setembre al 5 d’octubre.Hi haurà un curs per aprendre a parlar el català i un per aprendre a escriure’l.

El Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) comença les inscripcions per als cursos presencials de català el dia 18 de setembre i fins al 5 d’octubre. L’horari d’atenció és de 10 a 14 h i els dimarts i dijous també de 16 a 18.30.

Abans, però, ja haurà matriculat les persones que ja parlin en català i vulguin fer un curs en línia amb el Parla.cat, una bona opció per a persones que tenen dificultats a assistir a classe per motius d’horari o de desplaçaments.

Quant als cursos presencials, aquest setembre s’ofereix un Bàsic 3, continuïtat del Bàsic 2 de l’any passat, que es farà els dimarts i dijous de 18 a 20 h.

També es farà preinscripció per a un curs de nivell Intermedi o Superior, que s’acabarà de concretar segons la demanada que es detecti.

A més, el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, del qual forma part el SCC del Priorat, ofereix també cursos presencials a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Els 22 centres de normalització lingüística, en els 146 punts d'atenció del CPNL, ofereixen cursos orientats a satisfer una demanda molt diversa. D'una banda, cobreixen l'oferta dels nivells de llengua Bàsic i Elemental, que permeten que les persones que acaben d’arribar o que tenen pocs coneixements de català puguin iniciar el contacte amb la llengua i la cultura del territori. Així mateix, els nivells Intermedi, de Suficiència i Superior garanteixen la millora contínua, la consolidació i el perfeccionament de la comunicació oral i escrita en llengua catalana.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 

Falset, setembre de 2017