El Servei Comarcal de Català del Priorat obre les inscripcions a nous cursos de català

05/02/2018
Hi haurà un curs per aprendre a parlar en català i un per aprendre a escriure’l. Es demana a la ciutadania que col·labori a fer arribar aquesta informació a qui hi estigui interessat/ada

El Servei Comarcal de Català del Priorat (SCC) comença les inscripcions per als cursos presencials de català del segon quadrimestre el dia 5 de febrer, i s’allargaran fins al 16 d’aquest mes. L’horari d’atenció és de 10 a 14 h i els dimarts i dijous també de 16 a 19 h.

Abans, però, concretament el 9 de febrer, acaba el termini per a  les persones que ja parlin en català i vulguin fer un curs en línia amb el Parla.cat, una bona opció quan es tenen dificultats a assistir a classe per motius d’horari o de desplaçaments.

Quant als cursos presencials, aquest febrer s’ofereix un Bàsic 1, per començar a aprendre a parlar en català, que es farà els dimarts i dijous de 18 a 20 h. Des del Servei Comarcal de Català del Priorat es demana a la ciutadania que faci arribar aquesta informació a les persones que es trobin en aquesta situació

També es farà preinscripció per a un curs de nivell Intermedi o Superior, que s’acabarà de concretar segons la demanada que es detecti.

Al web del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, del qual forma part el SCC del Priorat, trobareu informació de tots els cursos disponibles a la comarca del Baix Camp i del Priorat. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics d’aquests cursos.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 

Falset, febrer de 2018