El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Priorat va atendre 572 consultes al llarg de 2018

08/01/2019
Un 53% de les consultes rebudes corresponen a emprenedors

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal del Priorat va atendre 572 consultes al llarg de 2018, de les quals un 53% corresponen a emprenedors, persones que tenen intenció de posar en marxa un nou negoci, des de l’autoocupació o a través d’una empresa. De fet, l’increment de l’autoocupació i de les microempreses és un dels factors que explica l’augment de les consultes ateses en el darrer any. Cal tenir present que es tracta de fórmules molt habituals en el teixit empresarial de la comarca del Priorat.

Un altre dels factors que hi ha darrere de l’augment de consultes té a veure amb la prestació del servei de Garantia Juvenil, una iniciativa d’àmbit europeu per reduir l'atur entre els joves. 

Per últim, des del Consell Comarcal del Priorat també s’apunta que el suport que s’ofereix des d’aquesta àrea és cada cop més conegut entre la ciutadania. Això explica, per exemple, que es registrin pics de consultes coincidint amb períodes de subvencions i ajuts, que es donen a conèixer i es tramiten des del Servei d’Emprenedoria i Empresa del Priorat.

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat, subratlla que “el Servei d’Emprenedoria i Empresa és un dels serveis fonamentals que es presten des de la institució, perquè contribueix al desenvolupament econòmic i a la generació de riquesa a la nostra comarca a partir del suport als emprenedors i a la petita empresa”. 

El Servei d’Emprenedoria i Empresa del Consell Comarcal s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. D’acord amb la base 10 de l’annex 1 de l’Ordre EMC/153/2017 de 12 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques per al finançament del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn, i d’acord amb la Resolució EMC/1706/2018, de 5 de juliol, de la convocatòria per a l’any 2018, el CC Priorat va rebre el passat desembre la notificació de la resolució definitiva de l’ajut.