En record de Neus Miró

30/03/2017

Aquest petit text tan sols vol expressar el dolor que sentim per la mort de Neus Miró, prioratina orgullosa de ser-ho i peça clau del Parc Natural de Montsant des del moment de la seva fundació. És un dolor que mostrem com a persones però també com a representants d’una institució (el Consell Comarcal del Priorat) que ha col·laborat estretament amb el Parc Natural i amb la Neus al llarg dels últims anys.

Tot i que sempre hi ha qui diu que ningú és imprescindible, nosaltres creiem que la figura de la Neus al capdavant del Parc Natural de Montsant serà difícilment substituïble. Perquè l’amor per la seva terra, la il·lusió pel projecte i el convenciment que hi posava no són fàcils de trobar.

En la comarca del Priorat, d’uns anys cap aquí, hi han passat moltes coses que tenen a veure directament amb l’estudi i protecció del nostre entorn. I el treball que des del Parc Natural de la serra de Montsant ha impulsat Neus Miró, ha estat un pilar fonamental en aquest sentit.

Perquè la Neus era plenament conscient que el respecte per l’enton i la natura no és tan sols un projecte del present més immediat, sinó que és, per damunt de tot, un projecte de futur que acabem legant als nostres fills i als nostres néts.

Així que, és veritat, la Neus ja no és entre nosaltres. Estem abatuts, però alhora som cosncients que el seu llegat té una llarga vida per davant.

Joan Carles Garcia
President del Consell Comarcal del Priorat