Éxit de ‘Coneguem el Priorat’, en la seva visita a Margalef

19/04/2018

Margalef va acollir dimarts passat més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca. La primera edició va tenir lloc l’any passat, amb la Vilella Alta com a escenari.

Amb la visita a Margalef es dóna continuïtat a un projecte sorgit en el marc de l’elaboració del Pla de Gestió de la candidatura a Patrimoni Mundial, entre un grup de mestres voluntari del Priorat, Prioritat, el Servei Educatiu del Priorat i el Consell Comarcal del Priorat, amb la creació del Fòrum d’ensenyament com a espai de debat i propostes en aquest àmbit. El projecte també compta amb el suport de l’Oficina Jove.

L’activitat a Margalef va consistir en un seguit de tallers adreçats als 167 alumnes de cicle mitjà que s’hi van donar cita. A més, també s’hi van implicar els centres d’ensenyament secundari de Falset i Cornudella de Montsant. “Coneguem el Priorat” vol servir per augmentar l’interès dels alumnes per la conservació del paisatge en mosaic, la fesomia dels pobles i l’agricultura com a base de l’economia del territori.