Festival de música d’arrel a la comarca

30/11/2017
El Consell Comarcal dóna suport i acull la presentació de Músiques de terrer, que se celebrarà en diversos pobles entre el 6 i el 10 de desembre

El Consell Comarcal del Priorat ha acollit la presentació de Músiques de terres, un festival de música d’arrel al que l'ens comarcal dóna suport i que se celebrarà a la comarca entre els dies 6 i 10 de desembre. El festival ha organitzat actes i concerts en diferents localitats del Priorat: Cornudella de Montsant, el Masroig, Porrera, Falset i Bellmunt del Priorat.

En l’acte de presentació d’ahir a la seu del Consell, els organitzadors van destacar que Músiques de Terrer és un festival que vol ser “un recull de músiques que beuen de les tradicions folklòriques, el patrimoni immaterial i la memòria col·lectiva presents al territori on interactua”.

La primera edició del festival Músiques de Terrer al Priorat recull un programa amb músiques que ens porten a la memòria el llegat de les cultures que hi han habitat: cristiana, jueva i àrab. Un seguit de ritmes, accents i vibracions que dibuixen una finestra des d’on contemplar la mediterrània.

Des dels cants de treball fins als cants sagrats i litúrgics. Des de la música sefardita i andalusí o els romanços, fins a la jota, els cants de batre, les corrandes, el flamenc i la rumba catalana.

Músiques de Terrer crea espais on assajar fusions entre la música, el paisatge, l’arquitectura i el plaer d’un bon vi.