Jornada sobre diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat

15/11/2017
La seu del Consell Comarcal del Priorat acollirà aquesta iniciativa que mira d’analitzar els nous reptes de planificació agrària comarcal

La seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, acollirà el matí de divendres 24 de novembre una jornada que du per títol: “Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat”. Organitzada pel  Consell Comarcal del Priorat, l’Associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant, la jornada busca compartir experiències i analitzar els nous reptes de planificació  agrària  comarcal.

El programa s’ha estructurat en tres blocs. A la primera part –i després de la benvinguda a càrrec del president del Consell, Jordi Sabaté–, s’exposaran quines són les perspectives davant la creació d’un banc de terres comarcal i de la declaració del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com a Patrimoni Mundial.

Jordi Puig Roca, representant de L’Espigall, presentarà una nova proposta de planificació territorial per la conservació del mosaic agrari-forestal, tenint en compte la  incidència del canvi climàtic.

Per la seva banda, Anaís Sastre, representant l’Ateneu Cooperatiu, incidirà en la importància del paper del cooperativisme en el desenvolupament local.

En el segon bloc de la jornada, algunes de les entitats i organitzacions representades al Fòrum Agrari del Priorat (DOQ Priorat, DO Montsant, VITEC, Consorci de La Serra de Llaberia  i el Parc Natural de Montsant) exposaran les seves experiències i actuacions previstes).

Finalment, la jornada es clourà amb una taula rodona sobre els reptes per al 2018 que es marca el Fòrum Agrari.

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament en el telèfon 977827310 o en el mail: info.pnmontsant@gencat.cat