Jornada sobre diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat

27/11/2017

La seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, va acollir el matí de divendres 24 de novembre la jornada “Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat”. Organitzada pel  Consell Comarcal del Priorat, l’Associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant, la jornada buscava compartir experiències i analitzar els nous reptes de planificació  agrària  comarcal.

El programa es va estructurar en tres blocs. A la primera part –i després de la benvinguda a càrrec del president del Consell, Jordi Sabaté–, es van exposar quines són les perspectives davant la creació d’un banc de terres comarcal i de la declaració del paisatge Priorat-Montsant-Siurana com a Patrimoni Mundial.

Jordi Puig Roca, representant de L’Espigall, va presentar una nova proposta de planificació territorial per la conservació del mosaic agrari-forestal, tenint en compte la  incidència del canvi climàtic.

Per la seva banda, Anaís Sastre, representant l’Ateneu Cooperatiu, va incidir en la importància del paper del cooperativisme en el desenvolupament local.

En el segon bloc de la jornada, algunes de les entitats i organitzacions representades al Fòrum Agrari del Priorat (DOQ Priorat, DO Montsant, VITEC, Consorci de La Serra de Llaberia  i el Parc Natural de Montsant) van exposar les seves experiències i actuacions previstes.

Finalment, la jornada es va cloure amb una taula rodona sobre els reptes per al 2018 que es marca el Fòrum Agrari.