Jornada sobre turisme sostenible i restauració en el marc de la CETS

09/03/2018
Tindrà lloc dilluns vinent a la seu del Parc Natural de Montsant

El Parc Natural de Montsant i el Consell Comarcal del Priorat organitzen una jornada dilluns vinent a la Morera de Montsant, que du per títol: “Oportunitats per la restauració i pels productors locals en clau de turisme sostenible”. La iniciativa s’adreça als principals promotors de la gastronomia local: al sector de la restauració i a tots aquells productors locals que ofereixen visites (ja sigui en obradors, cellers…) i s’emmarca en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS).

La jornada es desevoluparà a la seu del Parc Natural de Montsant, i està previst que comenci a partrir de les 9.30 hores del matí. Les intervencions previstes són les següents: “Els valors gastronòmics del Priorat” (10 hores), a càrrec de la professora de cuina i escriptora Mariona Quadrada; “La Carta Europea de Turisme Sostenible” (10.45 hores),  a càrrec de Montserrat Solà, tècnica del Parc Natural de Montsant, i “Com pot beneficiar la CETS als restaurants i productors locals” (12 hores), una taula rodona amb la participació de diversos ponents. A les 13.30 està previst fer l’eleció del representant del sector de la restauració a la Taula de Turisme Sostenible del Priorat. La cloenda la farà Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat.

El programa remarca que la jornada té com a objectiu “animar aquest sector perquè es comprometi amb el turisme sostenible, partint de la metodologia participativa que ofereix la Carta Europea de Turisme Sostenible del Priorat. Per això, hem convidat a restaurants i productors acreditats amb la Carta perquè comparteixin les seves experiències i expliquin les oportunitats que ha significat aplicar millores de gestió en relació a l’entorn natural per oferir un millor servei als clients”.

La comarca del Priorat va obtenir el 2016 la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació d’àmbit europeu, atorgada per la Federació EUROPARC, que certifica que el desenvolupament del turisme en aquest territori es du a terme de forma sostenible, d’acord amb els objectius de la Carta. Cal recordar que, en aquest cas, la CETS no és només per a l’àmbit de l’espai natural protegit del parc, sinó per a tot el Priorat, ja que el procés s’ha desenvolupat en el marc d’una iniciativa assumida com a projecte de desenvolupament estratègic de tota la comarca.