L’INS Priorat acull l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

27/11/2017

L’INS Priorat va acollir el passat divendres 24 de novembre l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, acte que organitzaven conjuntament el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat.

L’acte va posar de relleu i denunciar que la violència envers les dones és un problema de tothom, amb dades alarmants que evidencien que no es tracta de casos aïllats ni inevitables, sinó fruit d’una cultura masclista heretada que ha normalitzat conductes delictives contra les dones. Es tractava, per tant, de dir “ja n’hi ha prou”, i de treballar per construir una societat que no toleri la violència masclista, perquè és una necessitat urgent posar fi a aquesta xacra de la societat.

En el transcurs de l’acte, alumnes del centre van llegir el Manifest unitari contra la violència envers les dones, es va comptar amb l’actuació de la cantautora i activista Montse Castellà i es va fer una lectura interpretada a càrrec de la professora Rosa Poy. També es va presentar el projecte “Scholas Ciutadania”, que  fomenta l’apropament entre joves de diferents realitats socials en busca de solucions a temes actuals.

L’acte que va tenir lloc al Priorat en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones va comptarà amb la presència de la directora de l’INS Priorat, Magda Blasco; la delegada territorial de l’Institut Català de la Dona, Lídia Bargas, i el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté.