Les brigades de treball del Consell Comarcal del Priorat han prestat servei a 19 municipis

05/06/2018
Des del passat més de febrer s’han encarregat del manteniment de senders de la Xarxa de Camins, la neteja d’espais municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD)

Les brigades de treball del Consell Comarcal del Priorat ja han executat actuacions a 19 municipis de la comarca. En concret, des del passat més de febrer s’han encarregat del manteniment de senders de la Xarxa de Camins, la neteja d’espais municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). Les tasques dutes ha terme han estat coordinades pel Consell Comarcal del Priorat, en  atenció a les necessitats plantejades pels ajuntaments.

Hores d’ara, s’ha prestat servei als pobles de Bellmunt del Priorat, Cabacés, Capçanes, Falset, La Figuera, Els Guiamets, Pradell, El Masroig, El Molar, La Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, La Torre de Fontaubella, Torroja, Cornudella de Montsant, Gratallops, Marçà, La Vilella Alta i La Vilella Baixa.

La contractació de treballadors per formar aquestes brigades és possible gràcies a tres programes sol·licitats pel Consell Comarcal del Priorat. En primer lloc, 6 treballadors han estat contractats a jornada completa per mitjà del PANP, una la línia de Treball i Formació pensada per a persones en situació d’atur i no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi. En segon lloc, també s’ha contractat un treballador en situació d’atur i beneficiari de la renda mínima d’inserció (PRMI) per un període de 6 mesos. Per últim, també s’han contractat dues treballadores en situació d’atur el marc del  programa DONA. Aquestes dues treballadores i dues persones més contractades gràcies al PANP tenen un contracte d’un any, mentre que la resta el tenen de 6 mesos.

La línia PANP, que ocupa la brigada de neteja forestal, està finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Les línies de PRMI i DONA, que ocupen la brigada de neteja d’instal·lacions municipals i domicilis del SAD, estan finançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. 

En el marc dels contractes de treball, també es destina temps a la formació. L’objectiu és que les persones contractades puguin ampliar els seus coneixements i enriquir els seus currículums professionals. En el cas de la brigada de neteja forestal, han pres part en el curs “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals”, de 100 hores de durada, i han rebut formació en reconstrucció de marges de pedra seca a Mas Roger, a càrrec d’un tècnic del Parc Natural de Montsant. En el cas de la brigada de neteja, han realitzat un curs de “competències lingüístiques”, de 15 hores de durada, curs que ampliaran properament amb la formació “Aplicacions de les competències lingüístiques en la redacció de textos”, de 5 hores de durada.