Les brigades del Consell Comarcal del Priorat segueixen prestant servei en els diferents municipis de la comarca

23/10/2018

Les brigades del Consell Comarcal del Priorat segueixen realitzant actuacions a diversos municipis del Priorat. Aquesta mena de contractes permeten fer intervencions a tota la comarca, alhora que els contractats destinen temps a la formació, de manera que poden ampliar coneixements i enriquir els seus currículums professionals

Des del passat mes de juliol, els dos treballadors que integren la brigada de neteja forestal han realitzat diverses actuacions a municipis com Cabacés, on han desbrossat la zona de l’Aubadera i els voltants de l’ermita de la Foia, i han netejat la font de l’Aubelló. A Falset, han desbrossat el camí de les Esplanes, i a Cornudella han netejat i desbrossat el parc botànic i el camí del Carcaix, entre d’altres actuacions. Durant aquest període de temps també han treballat a la Vilella Alta, Margalef i Porrera.

D’altra banda, la brigada de neteja d’instal·lacions municipals i de domicilis que tenen SAD (Servei d’Ajuda a Domicili) segueixen treballant als diferents municipis de la comarca del Priorat i a tots aquells domicilis que freqüenten un cop o dos a la setmana des del passat mes de gener. 

En general, les brigades del Consell dediquen el seu horari laboral a: la neteja forestal, el manteniment de senders de la Xarxa de camins del Priorat, i la neteja d’espais municipals de la comarca i de domicilis que es beneficien del SAD.

El Consell Comarcal del Priorat pot formalitzar aquests contractes i prestar aquest servei mitjançant els següents programes: 

  1. Línia Treball i Formació per a persones en situació d’atur no perceptores de prestacions per desocupació o subsidi i preferentment més gran de 45 anys (PANP), que inclou dos tipus d’accions en funció de la durada. En aquesta línia hi treballen sis persones a jornada completa i acció formativa, i està finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, i pel Servicio Público de Empleo Estatal. D’aquestes sis persones, quatre hi van estar treballant durant un període de sis mesos i les altres dos encara segueixen treballant fins a final d’any.  
  2. Línia formada per un treballador en situació d’atur i beneficiari de la renda mínima d’inserció (PRMI) per un període de sis mesos a jornada completa i acció formativa, i finançada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu. Actualment no hi ha cap contracte laboral vigent.
  3. Línia formada per dos treballadores del programa Treball i Formació per a dones en situació d’atur (DONA) per un període d’un any a jornada completa i acció formativa. Aquesta línia està finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu.