Protagonisme prioratí a l’acte final de Verema Solidària

07/11/2018
Els ingressos finals de Verema Solidària 2018 han estat de 20.718 €, i Càritas Falset és un dels projectes beneficiats

Salvador Olivé, conseller delegat de Serveis a les Persones del Consell Comarcal del Priorat, va encapçalar la delegació prioratina a l’acte d’ahir de tancament de campanya de “Verema Solidària”, que en la seva tercera edició ha recaptat 14.818 €, dels quals 4.445 € s’han destinat a Càritas Falset.

L’acte d’ahir es va celebrar al restaurant Tros Vall Llach, a Barcelona, amb la presència dels representants de les entitats beneficiàries: Amics de la Gent Gran Garraf i Càritas Falset. 

Segons informa Verema Solidària, un 80% dels fons recaptats es destinen a les dues entitats socials ja esmentades, i a una formació gratuïta en captació de fons per al conjunt d’entitats dels dos territoris de referència d’aquesta edició, Garraf i Priorat, i territoris adjacents. El 20% restant sufragarà costos d’administració i captació de fons. D’altra banda, sis empreses han aportat en forma de patrocini 5.900 € més a aquesta iniciativa, que han estat destinades a cobrir despeses de logística, comunicació i un bona part de les despeses d’administració i captació de fons. 

Mentre que Amics de la Gent Gran Garraf destinarà la donació rebuda a fer que 20 persones grans del Baix Penedès i del Garraf rebin la companyia i l’amistat de 20 voluntaris i d’aquesta manera combatre la soledat no desitjada i la marginació social, Càritas Falset comprarà un congelador i una nevera per tal que 47 famílies del Priorat disposin d’aliments frescos rics en proteïnes, a banda dels aliments enllaunats que els procura el banc d’aliments de Càritas Falset. També compraran màquines de cosir per obrir un taller de costura que potenciarà la relació i convivència d’unes 15 famílies que visiten el rober Filigrana de Càritas Falset. 

Les tres veremes solidàries d’aquesta edició 2018 (Gramona, Vall Llach i Can Ràfols dels Caus) han aconseguit l’aportació de 127 donants i han aplegat 400 persones a vinya. L’organització de tota la campanya ha comptat amb el suport de 93 empreses, entitats i professionals. 

Verema Solidària ja ha posat en marxa la captació de fons de l’edició 2019 i ha obert de nou la possibilitat de col·laborar-hi, ja sigui com a empresa (fent aportacions econòmiques directes, en espècie, aportant coneixement, suport tècnic o suport en comunicació i difusió) o ja sigui implicant els treballadors, proveïdors i clients de manera integrada dins de la política de recursos humans i RSC (Responsabilitat Social Corporativa).