Sis empreses presentaran als joves de la demarcació de Tarragona el potencial laboral de les comarques d’interior

28/09/2018
Es tracta d’una jornada gratuïta emmarcada en el projecte Odisseu que tindrà lloc el dijous 18 d’octubre (17 a 21 h) a l’Espai Jove Kesse de Tarragona

Sis empreses del Priorat, la Conca de Barberà i l’Alt Camp presentaran als joves de Tarragona el potencial laboral de les comarques d’interior. La jornada, que tindrà lloc el dijous 18 d’octubre (17 a 21 h) a l’Espai Jove Kesse de Tarragona, és gratuïta i s’adreça a joves d’entre 16 i 30 anys. 

Les empreses, dues per comarca i representatives de diferents sectors econòmics amb potencial de creixement, exposaran als joves de l’àrea metropolitana tarragonina les característiques laborals, formatives i econòmiques del seu sector productiu. D’aquesta manera, mostraran les importants oportunitats laborals i professionals d’unes zones d’interior en les quals s’observa una disminució demogràfica important en el que respecta als joves. 

La jornada, en el transcurs de la qual també hi ha programada la xerrada “Oportunitats de treball a prop teu”, a càrrec de Mercè Pena, té els següents objectius:

  • Donar a conèixer les oportunitats professionals i els serveis de les zones rurals per a la construcció del projecte de vida en aquestes comarques.
  • Promoure i facilitar el retorn del talent jove als territoris rurals.
  • Facilitar la inserció laboral i social en aquestes comarques, connectant amb el seu teixit empresarial i amb els recursos de promoció econòmica i de desenvolupament local.
  • Oferir un espai de trobada per a joves i empreses de les tres comarques.
  • Aconseguir ressò mediàtic en l’àmbit social i empresarial.
  • Crear sinergies entre les administracions i organismes que treballen amb joves dels territoris afectats i les que porten a terme actuacions de dinamització econòmica.
  • Crear xarxa entre els organismes de Joventut i de Promoció Econòmica de les comarques d’interior i les respectives de la zona metropolitana de Tarragona i ciutats veïnes.

Les empreses participants són Celler Torres Priorat i Hotel Terra Dominicata, del Priorat; Europastry Alimentació i Gomà-Camps Paperera, de la Conca de Barberà, i Fundació Vilaniu i Grup Micos, de l’Alt Camp.

La jornada s’emmarca en el projecte Odisseu i és una iniciativa de les oficines joves de les tres comarques, en col·laboració amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat i el Grup Leader del Camp, i el suport de l’Oficina Jove del Tarragonès i de l’Ajuntament de Tarragona.

Més informació: https://goo.gl/vzj9U4

Inscripcions: https://goo.gl/forms/nBdpcSt5GaMVcXT12