Una vintena d’aturats del Priorat i el Baix Camp podran realitzar accions ocupacionals i formatives en el marc del programa 30 Plus 2017

19/12/2017
La iniciativa es podrà dur a terme gràcies a una subvenció de 88.000 euros concedida pel Servei d’Ocupació de Catalunya

Una vintena de persones del Priorat i el Baix Camp majors de 30 anys, desocupades i amb baixos nivells formatius podran realitzar accions ocupacionals i formatives gràcies a la subvenció de 88.000 euros concedida pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa 30 Plus 2017.

Amb la voluntat d’ajudar-les a superar les dificultats d'inserció laboral i el bloqueig en la recerca de feina, aquesta iniciativa posarà al seu abast eines per millorar les seves competències i l’oportunitat de completar una experiència professional de sis mesos de durada.

A banda de les persones beneficiaries de l’ajut, també trauran partit del programa 30 Plus 2017 les empreses del territori que hi participin, a través de bonificacions per a la contractació i, evidentment, amb la feina, la formació i la productivitat dels beneficiaris.

Les tres accions ocupacionals i formatives subjectes a la subvenció del programa 30 Plus 2017 es resumeixen en la prospecció i l'assessorament a les empreses que contracten a aquestes persones (amb una partida de 28.000 euros); l'orientació i l'acompanyament en el procés de contractació i formació, basat en la tutorització de cada persona beneficiària i en l’assessorament per a la inserció laboral (amb una partida de 36.000 euros), i la formació vinculada al contracte de treball i a l’àmbit laboral del beneficiari (amb una partida de 24.000 euros).

Jordi Sabaté, president del Consell Comarcal del Priorat (un dels ens coordinador del programa), afirma que “és molt important que ens puguem acollir a iniciatives que conjuguen formació i ocupació, i poder proposar sortides professionals a persones que tenen greus dificultats a l’hora de trobar feina, ja que no disposen dels coneixements ni de l’experiència necessària per fer-se un lloc en el mercat laboral”. “Des del Consell Comarcal del Priorat coordinem diverses iniciatives d’aquest tipus, gràcies al suport econòmic que ens brinden altres institucions i organismes, i estem molt satisfets dels resultats obtinguts”, conclou Sabaté.

El programa 30 Plus 2017 està finançat pel Servei d'Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social. És un dels programes de foment de la formació i l’ocupació en els quals el Consell Comarcal del Priorat hi participa de la mà del Consell Comarcal del Baix Camp, gràcies al conveni signat entre les dues institucions l’any 2014.