13/12/2017

El Casal Flor de maig de Gratallops acollirà aquest dijous (a les 17 hores) la reunió que ha de permetre la constitució del Fòrum de Turisme del Priorat, un fòrum que neix amb la voluntat de ser el marc col·lectiu de debat i participació pel que fa a tots els temes relacionats amb el desenvolupament turístic de la comarca, sobre la base de la sostenibilitat.

12/12/2017

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) ja ha definit els  horaris dels cursos de català que comencen al gener.  A més dels cursos generals per aprendre a parlar o a escriure en llengua catalana, ha programat una novetat: es tracta del taller "Parlar en públic", de 20 h de durada, que es farà els  dimarts i dijous de 19 a 21 h del 6 de febrer al 8 de març.

07/12/2017

El ple del Consell Comarcal del Priorat ha aprovat Contracte Programa 2017/2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell, en matèria de serveis socials, altres programes relatius al benestar social i polítiques d'igualtat.

05/12/2017

Enguany, més de 700 jocs en català es poden adquirir en els 15 establiments especialitzats del Baix Camp i el Priorat que s’han adherit a la campanya: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí, Magatxzes Chacón i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils, i El Llapis, Estanc M. Pilar i Mikilàndia, a Falset; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp, i Papereria Cèlia a Vandellòs.

04/12/2017

El Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona ha atorgat al Consell Comarcal del Priorat una subvenció per import de 2.800 euros per tal de prosseguir amb el programa general de tractament arxivístic del patrimoni dels fons documentals de la comarca.

Darreres notícies

04/12/2017

El Consell Comarcal del Priorat celebrarà avui dilluns 4 de desembre, a les 19.30 h, un ple ordinari. L’ordre del dia del ple consta dels següents punts:

30/11/2017

El Consell Comarcal del Priorat ha acollit la presentació de Músiques de terres, un festival de música d’arrel al que l'ens comarcal dóna suport i que se celebrarà a la comarca entre els dies 6 i 10 de desembre. El festival ha organitzat actes i concerts en diferents localitats del Priorat: Cornudella de Montsant, el Masroig, Porrera, Falset i Bellmunt del Priorat.

27/11/2017

La seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, va acollir el matí de divendres 24 de novembre la jornada “Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat”. Organitzada pel  Consell Comarcal del Priorat, l’Associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant, la jornada buscava compartir experiències i analitzar els nous reptes de planificació  agrària  comarcal.

27/11/2017

L’INS Priorat va acollir el passat divendres 24 de novembre l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, acte que organitzaven conjuntament el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat.

14/11/2017

El dia 7 de novembre va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques. Rosalia Vernet, responsable del Servei Comarcal de Català del Priorat, va destacar la importància del programa Voluntariat per la llengua per fomentar l’ús social de la llengua catalana, fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua.

09/11/2017

Els particulars i les entitats, associacions i col·lectius sense ànim de lucre del Priorat tenen temps fins al 29 de novembre per sol·licitar les subvencions que concedeix el Consell Comarcal per realitzar activitats que fomentin, difonguin o divulguin la cultura, el turisme, la promoció econòmica, el comerç i l’esport.

30/10/2017

En el BOPT núm. 209, de 30 d’octubre de 2017 surten publicades les Bases del concurs oposició per a la creació d’una borsa de treball de personal de l’Àrea de Serveis a les persones del Consell Comarcal del Priorat (treballadors /es socials, educadors/es socials) d'aquest Consell Comarcal del Priorat, que van ser aprovades per la Junta de Govern de 16 d’octubre de 2017.

27/10/2017

En el BOPT núm.208 de 27 d'octubre surt publicada la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats d’interès públic o social a la comarca del Priorat i que tinguin per finalitat la realització d’activitats i projectes que fomentin, difonguin o divulguin, la cultura, el turisme, la promoció econòmica i social, el comerç i l’esport, i que ajudin a la creació, organització i desenvolupament de les mateixes a la comarca del Priorat.

25/10/2017

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar dilluns la moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la moció que exigeix la llibertat de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana i Jordi Cuixart, president d’Òmnuim Cultural.

23/10/2017

El Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) de la comarca del Priorat es beneficiarà dels fons Feder de la Unió Europea, segons ja ha estat comunicat al Consell Comarcal del Priorat per part de l’Administració. La inversió total és gairebé d’un milió i mig d’euros, dels quals el 50% anirà a càrrec dels fons europeus. Entre els projectes que han estat inclosos en el programa hi ha el desenvolupament d’un banc de terres, que permeti la continuïtat del conreu en finques susceptibles d’abandonament de l’activitat agrícola.