15/04/2019

El Consell Comarcal del Priorat vol mostrar el seu condol per la mort de Neus Català, símbol de la lluita antifeixista i de la resistència en els camps de la mort nazis. “Més enllà que Neus Català fos filla dels Guiamets, cosa que ens honora a tots els prioratins, Neus Català representa alguns dels valors que els humans no hem de perdre mai de vista si volem seguir construint un mon millor”, en paraules del president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté. 

14/04/2019

En el marc del conveni per a la coordinació, cooperació i col·laboració entre la Diputació de Tarragona i els Consells Comarcals per a optimitzar la prestació dels serveis municipals (2016-2019), el Consell Comarcal del Priorat ha estat beneficiari el 2018 dels programes d’assistència i gestió de serveis, amb una dotació econòmica de 295.387,00 euros; i del programa d’inversions supramunicipals, per import de 73.847,00 euros.

11/04/2019

Les varietats hortícoles tradicionals trobades a l’entorn del Parc Natural de la Serra de Montsant en els darrers dos anys seran l’eix temàtic de la jornada tècnica i divulgativa que tindrà lloc el 26 d’abril (de 18 a 20 h) a la seu del parc, a La Morera de Montsant.

Darreres notícies

03/04/2019

La Torre de Fontaubella va rebre aquest dimarts 2 d’abril uns 220 alumnes de la comarca en el marc de “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la seva comarca. 

29/03/2019

La Torre de Fontaubella rebrà el 2 d’abril uns 220 alumnes de la comarca en el marc de “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la seva comarca. 

22/03/2019

Una quinzena de persones assisteixen al curs “Producció Agrària Ecològica”, que s’imparteix a la seu del Consell Comarcal del Priorat des d’aquest mes de març i que es perllongarà fins a finals de maig. 

21/03/2019

La Diputació de Tarragona dona suport al programa de conservació arxivística de la comarca

La subvenció s’atorga al Consell Comarcal, com un dels ens gestors de l’Arxiu Comarcal del Priorat

El Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona ha atorgat al Consell Comarcal del Priorat una subvenció per import de 2.800 euros per tal de prosseguir amb el programa general de tractament arxivístic del patrimoni dels fons documentals de la comarca.

21/03/2019

Ja es pot consultar el programa i s’obren les inscripcions del Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona”, que tindrà lloc a la Cartoixa d’Escaladei (Priorat) els dies 9 i 10 de maig de 2019. A la pàgina web (http://pad.catpaisatge.net/) s’informa dels continguts de les sessions que durant dos dies comptaran amb ponents i participants d’arreu del món.

18/03/2019

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre les inscripcions per als cursos de català del tercer trimestre a tot Catalunya mitjançant els seus 22 centres, amb una oferta centrada prioritàriament en els nivells inicials i bàsics, que són els que s’adrecen a oferir a la població immigrada la capacitació per entendre i poder usar el català. Amb aquesta oferta, el Consorci referma l’aposta per la llengua com a eina de cohesió social.

05/03/2019

El Consell Comarcal del Priorat col·labora en el Fòrum del Programa Escoles Verdes, que dijous portarà a Falset un total d’unes 120 persones, entre mestres i alumnes, pertanyents a 19 centres de primària de les comarques del Priorat i Baix Camp. 

04/03/2019

L’Oficina Jove del Priorat, que depèn del Consell Comarcal, compta des del mes de febrer amb perfil a Instagram, amb l’usuari Priorat Jove. L’obertura del compte s’emmarca en l’estratègia de comunicació en xarxes socials engegada ara fa 2 anys amb la creació del perfil de Facebook. 

26/02/2019

El Consell Comarcal del Priorat va celebrar aquest dilluns 25 de febrer una sessió plenària de caràcter ordinari. Dos punts van centrar l’ordre del dia. D’una banda, l’actualització del conveni entre l’ens comarcal i els ajuntaments del Priorat en matèria de serveis socials per a l’any 2019. De l’altra, la moció de rebuig al macroabocador que es pretén construir a la Ribera d’Ebre.

07/02/2019

La neteja i condicionament de senders, el manteniment d’instal·lacions municipals i la neteja de domicilis acollits al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) son el resultat més visible del Pla d’Ocupació que ha estat en funcionament a la comarca del Priorat al llarg de 2018 i que ja ha arribat a la seva fi. El canvi d’any, però, implica l’inici d’un nou Pla d’Ocupació, que beneficiarà a 12 treballadors que estaven en situació d’atur de llarga durada.