21/11/2017

L’INS Priorat acollirà aquest divendres 24 de novembre, a partir de les 11:40h, l’acte institucional en motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, acte que organitzen conjuntament el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat.

15/11/2017

La seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset, acollirà el matí de divendres 24 de novembre una jornada que du per títol: “Diversificació agrària, paisatge i sostenibilitat al Priorat”. Organitzada pel  Consell Comarcal del Priorat, l’Associació Prioritat i el Parc Natural de Montsant, la jornada busca compartir experiències i analitzar els nous reptes de planificació  agrària  comarcal.

14/11/2017

El dia 7 de novembre va tenir lloc la presentació d’una nova edició del Voluntariat per la llengua, una iniciativa que promou l’ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques. Rosalia Vernet, responsable del Servei Comarcal de Català del Priorat, va destacar la importància del programa Voluntariat per la llengua per fomentar l’ús social de la llengua catalana, fer noves amistats, enriquir-se culturalment o perdre la vergonya a usar aquesta llengua.

09/11/2017

Els particulars i les entitats, associacions i col·lectius sense ànim de lucre del Priorat tenen temps fins al 29 de novembre per sol·licitar les subvencions que concedeix el Consell Comarcal per realitzar activitats que fomentin, difonguin o divulguin la cultura, el turisme, la promoció econòmica, el comerç i l’esport.

30/10/2017

En el BOPT núm. 209, de 30 d’octubre de 2017 surten publicades les Bases del concurs oposició per a la creació d’una borsa de treball de personal de l’Àrea de Serveis a les persones del Consell Comarcal del Priorat (treballadors /es socials, educadors/es socials) d'aquest Consell Comarcal del Priorat, que van ser aprovades per la Junta de Govern de 16 d’octubre de 2017.

27/10/2017

En el BOPT núm.208 de 27 d'octubre surt publicada la convocatòria pública per a la concessió de subvencions per a la realització d’activitats d’interès públic o social a la comarca del Priorat i que tinguin per finalitat la realització d’activitats i projectes que fomentin, difonguin o divulguin, la cultura, el turisme, la promoció econòmica i social, el comerç i l’esport, i que ajudin a la creació, organització i desenvolupament de les mateixes a la comarca del Priorat.

25/10/2017

El Consell Comarcal del Priorat va aprovar dilluns la moció per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya i la moció que exigeix la llibertat de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana i Jordi Cuixart, president d’Òmnuim Cultural.

23/10/2017

El Programa Estratègic de Competitivitat Territorial (PECT) de la comarca del Priorat es beneficiarà dels fons Feder de la Unió Europea, segons ja ha estat comunicat al Consell Comarcal del Priorat per part de l’Administració. La inversió total és gairebé d’un milió i mig d’euros, dels quals el 50% anirà a càrrec dels fons europeus. Entre els projectes que han estat inclosos en el programa hi ha el desenvolupament d’un banc de terres, que permeti la continuïtat del conreu en finques susceptibles d’abandonament de l’activitat agrícola.

18/10/2017

El Priorat compta des d’aquesta setmana amb un nou òrgan de participació que té com a objectiu una millor coordinació i control de les polítiques en matèria de territori, paisatge i sostenibilitat de la comarca del Priorat. De fet, en la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana convergeixen tres dels projectes que actualment ja es desenvolupen a la comarca: la candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco, la Carta Europea de Turisme Sostenible i la Carta del Paisatge del Priorat.

17/10/2017

El Consell Comarcal del Priorat vol mostrar la seva preocupació i repulsa davant l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, com a dirigents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.