08/08/2017

Les visites culturals al Priorat durant el mes de juliol han registrat un lleuger augment en relació al mateix període de l’any anterior. Així es pot extrapolar de les dades recollides per alguns dels principals atractius i propostes culturals que s’ofereixen a la comarca.

03/08/2017

Aquesta setmana han quedat enllestides les obres de conservació i manteniment del camí (número 4201) que connecta els Guiamets i la carretera N-420, i que es tracta d’una via de comunicació de primer ordre tenint en compte que fa funció de carretera i hi ha trànsit rodat.

27/07/2017

L’Oficina Jove del Priorat ha convocat un concurs de fotografia amb l’objectiu de fomentar la participació dels joves en una activitat lúdica i artística. Les fotografies que poden optar als premis del concurs han de mostrar persones, preferentment joves, que participen en activitats que es duen a terme a la comarca, centrades, per exemple, en temàtiques com les festes, tradicions, balls, fires, cercaviles, activitats a la natura, gastronomia, cultura del vi i l’oli, etc.

25/07/2017

Representants de la comarca del Priorat van mostrar ahir la seva preocupació davant la Generalitat de Catalunya en relació a l’ampliació d’una pedrera als termes del Masroig i els Guiamets, després que l’empresa Áridos Uniland n’hagi aconseguit una sentència favorable (pel que fa a la llicència ambiental) en instàncies judicials.

24/07/2017

Aquests dies ha finalitzat el curs intensiu de Monitor/a de lleure, que durant el mes de juliol ha organitzat l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Priorat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset. El curs, impartit per la Fundació Santa Maria de Siurana, es va iniciar el passat 10 de juliol i ha comptat amb l’assistència de 13 joves, tots majors de 18 anys.

19/07/2017

Quines seran les polítiques i prioritats del seu mandat?

Deixa’m dir per començar que, lògicament, les polítiques que impulsarem són les mateixes que ja hem impulsat des del govern del Consell Comarcal els últims dos anys. No arribo de nou al govern de la comarca, n’he format part activa.

18/07/2017

Jordi Sabaté (ERC-AM) és el nou president del Consell Comarcal del Priorat després d’un ple celebrat ahir dilluns al vespre en el qual va obtenir el vot favorable de tots els consellers i una única abstenció. En el seu parlament de presa de possessió, Sabaté  va destacar la revisió de les concessions d’aigües del Priorat, i especialment la del riu Siurana, com un dels grans reptes de futur de la comarca.

14/07/2017

Dilluns vinent (17 de juliol) a les 19 hores, el Consell Comarcal del Priorat celebrarà un ple extraordinari amb un únic punt en l’ordre del dia: l’elecció del nou president de la institució.

12/07/2017

Joan Carles Garcia deixa la presidència del Consell Comarcal del Priorat, en virtut de l’actual acord de govern, signat a principi de legislatura per CiU i Independents-ERC a la comarca del Priorat. Els dos anys que resten de mandat, la presidència recaurà en l’alcalde de la Vilella Baixa, Jordi Sabaté (Independents-ERC). En aquesta entrevista, Garcia (PDECAT) fa balanç del mandat, just quan la legislatura es troba en el seu equador.

11/07/2017

La comarca del Priorat va mostrar ahir unanimitat absoluta a l’hora d’exigir un canvi de rumb en la política hídrica de la comarca. El Consell d’alcaldes, primer, i el ple del Consell Comarcal, seguidament, van aprovar ahir al vespre una moció en la qual, entre d’altres coses, exigeixen “a l’Agència Catalana de l’Aigua i a Confederació Hidrogràfica de l’Ebre la revisió de les concessions d’aigües del Priorat que es transvasen a altres conques, amb especial atenció a les concessions atorgades a la Comunitat de Regants de l’embassament de Riudecanyes”.