14/12/2018

Representants institucionals i de la societat civil de la comarca del Priorat, presents en la taula del Siurana, constituïda recentment, han decidit coordinar-se de forma permanent amb la idea d’actuar unitàriament, com una sola veu, en defensa del riu Siurana i dels interessos prioratins. En aquest sentit, aquesta setmana ja han celebrat una reunió per analitzar la primera trobada de la Taula del Siurana i començar a preparar la segona de les reunions, prevista per al dia 23 de gener. 

13/12/2018

Vinux de Porrera ha estat un dels projectes guardonats en la 6a edició dels Premis Emprèn 2018 de la Diputació de Tarragona. La plataforma interactiva d'educació vinícola basada en una aplicació mòbil que permet accedir a contingut educatiu a través de minijocs dinàmics, s'ha endut el Premi Emprèn en la categoria de Turisme, Cultura i Experiències.

13/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat acollirà dilluns vinent (dia 17 de gener), a les 12 del migdia, l’acte de lliurament de les acreditacions dels nous punts d’informació del Parc Natural de Montsant i de l’Espai d’Interès Natural de la serra de Llaberia. Son quinze els establiments turístics que, de cara al 2019, han aconseguit aquesta acreditació després d’haver rebut la formació pertinent al llarg d’aquesta tardor. 

11/12/2018

Actualment, existeixen al mercat més de 700 jocs en català. D’aquests més de 700 jocs, gairebé 600 es poden trobar en alguna d’aquestes botigues especialitzades del Baix Camp i el Priorat que s’han adherit a la campanya “I tu, jugues en català?”: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí, Magatzems Chacón i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils; El Llapis, Estanc M.

04/12/2018

El Consell Comarcal del Priorat i l’Associació Priorat Enoturisme han signat una ampliació del conveni que mantenen per a la promoció turística de la comarca. L’acord inclou, entre d’altres accions, la col·laboració d’ambdues parts en la publicació d’especials de caire turístic en diversos mitjans de comunicació, l’intercanvi de material promocional i el suport institucional al «Festival de Músiques de Terrer 2018, amb la vocació d’impulsar un esdeveniment amb segell Priorat, de projecció i promoció de la cultura i el turisme comarcal.

28/11/2018

La consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs, va tenir ahir una trobada a Falset amb representants del Consell Comarcal i de l’associació Prioritat per tractar del moment actual de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la Unesco. 

26/11/2018

Un any més, el Consell Comarcal del Priorat posarà en marxa aquest mes de desembre la campanya de recollida de joguines, per tal que tots els infants, adolescents i joves de la comarca puguin gaudir d’un regal el dia de Reis.

25/11/2018

El passat dissabte 24 de novembre es va celebrar l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la Violència Masclista, aquella que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones.

20/11/2018

La candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de Ia Unesco afronta aquesta setmana una nova cita avaluadora, que tindrà lloc a París. Serà dissabte vinent, dia 24 de novembre, quan una representació prioratina haurà de respondre a les preguntes i resoldre els dubtes que els puguin plantejar els delegats d’Icomos, l’organització internacional que s’encarrega de revisar les candidatures per delegació de la Unesco. No serà, però, fins a l’estiu de l’any que ve quan se sabrà, definitivament, si Priorat-Montsant-Siurana aconsegueix el reconeixement de la Unesco com a paisatge agrícola de muntanya mediterrània. 

09/11/2018

El ple del Consell Comarcal del Priorat va aprovar ahir tots els punts de l’ordre del dia, incloses dues mocions sobrevingudes en relació l’absolució dels presos polítics i l’atenció telefònica al CAP de Falset.