23/05/2018

El dimarts 22 de maig l’alumnat del nivell Bàsic 1 del Servei Comarcal del Priorat va celebrar el final del seu primer curs de català a la sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat.

16/05/2018

El Priorat compta des d’aquest mes de maig amb una brigada de 5 treballadors que durà a terme tasques de manteniment de jardineria, pintura i obra a diversos municipis. La brigada, finançada per la Diputació de Tarragona en el marc dels seus plans d’ocupació, és coordinada pel Consell Comarcal.

14/05/2018

La segona edició del Dia del Paisatge ja té data: el diumenge 17 de juny. Com a la primera edició, així com a les properes, l’acte tindrà lloc a Escaladei, emplaçament que gaudeix a la vegada d’una centralitat física i simbòlica a la comarca del Priorat. La jornada, organitzada per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat de Priorat-Montsant-Siurana, té voluntat participativa i és oberta a tothom.

10/05/2018

El dimarts 8 de maig a les 17 h el Servei de Català del Priorat va presentar a l’Escola Antoni de Vilanova de Falset el programa Voluntariat per la llengua. La iniciativa comptava amb el suport de l’equip directiu i de professorat del centre, que va animar les famílies a participar-hi, i de l’AMPA, que en va fer difusió entre els seus membres.

09/05/2018

El Consell d’alcaldes del Priorat ha aprovat un manifest en què qüestiona l’organització d’aquelles activitats esportives massives “que no tenen en compte els impactes negatius que se’n deriven, com el col·lapse de les vies de circulació urbanes i interurbanes, l’afectació a les activitats econòmiques i la vida quotidiana de la població i els perjudicis en el paisatge i la qualitat dels espais naturals”, entre  d’altres factors. El manifest deixa clar, però, “que, en cap cas, es volen prohibir aquestes activitats”, sinó que es tinguin en consideració les dimensions del territori, les seves característiques i l’impacte que acaben tenint. 

04/05/2018

El Consell Comarcal del Priorat acull fins a finals de maig el curs de Manipulador i aplicador de productes fitosanitaris (nivell bàsic), emmarcat en el Pla de Formació Transversal i subvencionat pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. Divuit veïns del Priorat assisteixen les tardes de dilluns i dimecres a les classes d’aquest curs, de 25 hores de durada.

26/04/2018

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura posa en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i a la comarca del Baix Camp i del Priorat, una iniciativa que promou l'ús de la llengua catalana en àmbits quotidians amb la formació de parelles lingüístiques.

19/04/2018

Margalef va acollir dimarts passat més de 240 alumnes de la comarca en el marc del projecte “Coneguem el Priorat”, una iniciativa pensada perquè els escolars coneguin i prenguin consciència dels valors materials i immaterials de la comarca. La primera edició va tenir lloc l’any passat, amb la Vilella Alta com a escenari.

19/04/2018

El Servei Comarcal de Català del Priorat, conjuntament amb la Biblioteca de Falset, han organitzat un dictat popular a la plaça de la Quartera de Falset, que tindrà lloc dilluns vinent a les 18 hores, amb motiu de Sant Jordi. El dictat és obert a tothom i no cal inscripció prèvia. Hi ha previstos premis per als guanyadors, entre d’altres sorpreses.

13/04/2018

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els consells comarcals, impulsa un any més els Plans d'Ocupació Comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals, entre els quals el del Priorat, Jordi Sabaté, han signat aquest matí els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones.