Diputació de Tarragona i Consell Comarcal del Priorat signen el conveni per impulsar un any més els Plans d'Ocupació Comarcals

Diputació de Tarragona i Consell Comarcal del Priorat signen el conveni per impulsar un any més els Plans d'Ocupació Comarcals

Al Priorat es preveuen actuacions a Bellmunt del Priorat, el Lloar, Pradell de la Teixeta, el Molar, la Vilella Baixa, la Figuera, Porrera, els Guiamets, Cornudella de Montsant, Margalef, Capçanes, la Morera de Montsant i Falset
13-04-2018
conveni Plans Ocupació.jpg

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb els consells comarcals, impulsa un any més els Plans d'Ocupació Comarcals amb l'objectiu de dinamitzar el mercat laboral al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. El president de la Diputació, Josep Poblet, i els representants dels consells comarcals, entre els quals el del Priorat, Jordi Sabaté, han signat aquest matí els convenis que milloraran entorns naturals i urbans de 139 municipis de la demarcació i que proporcionaran feina a 50 persones.

A cada comarca, un grup de 5 persones (4 peons i un responsable) que fins ara es trobaven en situació d'atur seran contractades, seleccionades i dirigides per la Diputació de Tarragona per posar-se al servei dels projectes que els consells comarcals, atenent a les necessitats dels municipis, hauran triat per executar. Cadascun d'aquests plans d'ocupació tindrà una durada de 6 mesos, prorrogables a 6 mesos més.

En el cas del Priorat, el pla d'ocupació preveu tasques de manteniment del mobiliari urbà, de jardins municipals i d'equipaments esportius i la neteja de petits senders a Bellmunt del Priorat, el Lloar, Pradell de la Teixeta, el Molar, la Vilella Baixa, la Figuera, Porrera, els Guiamets, Cornudella de Montsant, Margalef, Capçanes, la Morera de Montsant i Falset.

Els Plans d'Ocupació Comarcals 2018 realitzaran millores en 139 municipis (un 73% del total de municipis de la demarcació). El pressupost que la Diputació destina enguany per a la realització dels 10 plans és de 559.959,97 euros, que inclouen la contractació dels treballadors, l'adquisició dels EPI's i d'altres despeses de funcionament.

Els beneficiaris dels plans d'ocupació comarcals rebran formació complementària dirigida a millorar les seves habilitats personals i professionals i a afavorir la posterior inserció al mercat laboral. A més, en finalitzar el pla, la Diputació també els oferirà suport en la recerca activa de feina, orientació laboral i els farà un seguiment per avaluar la seva situació laboral.

Des que es van iniciar els Plans d'Ocupació Comarcals, l'any 2013, la Diputació ha contractat 311 persones que es trobaven a l'atur i ha realitzat actuacions en el 94,74% dels municipis de la demarcació amb les tasques de millora que s'hi han realitzat mitjançant aquests plans.