Adhesió del Consell Comarcal del Priorat a la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona

Adhesió del Consell Comarcal del Priorat a la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona

11-10-2013

El Consell Comarcal del Priorat ha aprovat la seva adhesió a la Taula de Salut Mental del Camp de Tarragona. Aquesta és un espai que propicia poder treballar amb tots els agents d’un territori de forma transversal i fent una detecció immediata dels canvis existents, podent focalitzar una actuació concreta i eficaç davant els trastorns mentals greus. A diferència d’altres patologies, aquestes malalties mentals greus i persistents apareixen en edats molt precoces de la vida, entre l’adolescència i l’inici de l’edat adulta, generant molt aviat necessitats d’atenció molt àmplies i complexes que requereixen intervencions interdepartamentals. 

La constitució de la Taula es promou des de la Coordinadora d’Associacions de salut mental i familiars i des de l’Institut Pere Mara a principis del 2013. Sorgeix de la necessitat d’identificar quines són les necessitats del territori, i d’afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel Pla de Salut, pel Pla Director de Salut Mental i Addiccions i pel Pla Integral de Catalunya.

Les línies de treball de la Taula se centren en les tasques de sensibilització i prevenció, la lluita contra l’estigma, la revisió de protocols i circuits, la creació de grups de treball complexos i la implicació i compromís de les administracions en l’aplicació de les solucions proposades.

Els membres que constitueixen la Taula, representats pels agents locals implicats en l’atenció a la salut mental del territori, es reuniran dues vegades a l’any per tal d’identificar les necessitats; marcar les prioritats; definir els objectius específics i els grups per treball; designar una Comissió Permanent; supervisar les propostes dels grups de treball, i vetllar pel compliment dels compromisos adquirits. 

La Taula designarà una Comissió Permanent que estarà formada per un màxim de 8 persones, i que té com a funcions impulsar i dinamitzar els grups de treball específics i detectar nous objectius. Els grups de treball estaran formats per representants dels diferents agents implicats en el tema específic a desenvolupar, i comptaran amb un referent de la Coordinadora i un de l’Institut Pere Mata.