El Consell Comarcal acull una nova trobada de la Taula de Turisme de la CETS del Priorat.
El Consell Comarcal acull una nova trobada de la Taula de Turisme de la CETS del Priorat.

El Consell Comarcal del Priorat va acollir aquest dilluns una nova trobada de la Taula de Turisme de la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) del Priorat.
En el marc de la reunió, en què hi participen diversos agents públics i privats relacionats amb el sector, es van tractar diversos temes com ara la redefinició de l’àmbit d’actuació de la CETS per part del Parc Natural de Montsant.
Així mateix, es va presentar el Pla Estratègic de Turisme Sostenible (2023-2026), que ha de servir per definir els principals eixos de desenvolupament turístic de la comarca per als propers anys. Entre d’altres es vol fomentar el Priorat Green Slow, la ruta del vi sostenible, la gastronomia regenerativa, el territori e-bike, l’enoturisme starlight, l’aventura i cultura en família així com ajudar les empreses del territori en la gestió i el màrqueting de la marca turística.
També es van donar a conèixer les accions previstes en el projecte Priorat-Montsant-Siurana: mosaic agrari mediterrani, una proposta de turisme sostenible (2023-2025), que està finançat pel Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO). En aquest cas, les accions es desenvolupen en tres línies: la millora de la competitivitat de la ruta del vi, la promoció del producte local, l’oli i la gastronomia i la construcció dels Miradors del Paisatge.