El conseller d’Agricultura reconeix a Falset la responsabilitat social i mediambiental de més d’un centenar d’empreses

El conseller d’Agricultura reconeix a Falset la responsabilitat social i mediambiental de més d’un centenar d’empreses

El projecte Vi + Net de càlcul de la petjada de CO2 en l’elaboració del vi ha estat coordinat pel Consorci Leader Priorat-Baix Camp
21-10-2014

Setanta-set petites empreses Leader de Catalunya i una cinquantena de cellers rebran aquest proper dia 23 d’octubre a Falset un certificat de reconeixement als seus processos d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social i de càlcul de la petjada de CO2 en el procés d’elaboració del vi, respectivament.

El conjunt d’aquestes organitzacions han participat en els projectes de cooperació catalana Gestió Sostenible Rural i Vi+Net, finançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en el marc del PDR 2007-2013.

L’acte, que tindrà lloc a partir de les sis de la tarda al Castell del Vi, estarà presidit pel Conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i comptarà amb la presència del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia. Precisament, el projecte Vi+Net ha estat coordinat pel Consorci Leader Priorat-Baix Camp.

Amb la certificació de la Responsabilitat Social Empresarial d’aquestes 77 empreses, ja són un total de 281 els beneficiaris d’ajuts Leader que des de la convocatòria 2009 han acreditat la implementació de processos de millora en l’àmbit econòmic, ambiental i social de la seva activitat. Aquesta xifra, que superarà les 350 empreses a final del període, situa el projecte de cooperació Gestió Sostenible Rural, coordinat pel grup Adrinoc, com un dels programes públics de foment de la RSE a la petita i mitjana empresa més importants de l’Estat espanyol.

Paral·lelament, en el marc del projecte de cooperació Vi+Net, una cinquantena de cellers de vuit D.O. catalanes han calculat la petjada de CO2 en el procés d’elaboració del vi. El resultat del treball ha suposat la certificació de 22 vins i l’estimació del càlcul de la petjada de CO2 en 25 vins més. El projecte també ha permès elaborar una eina de càlcul i un manual de bones pràctiques que estarà a disposició dels cellers que hi estiguin interessats.

El projecte ”Vi+Net”, coordinat pel Consorci Leader Priorat Baix Camp, sorgeix de la iniciativa de cooperació estatal “+Vino-CO2”, desenvolupada durant els anys 2010 a 2013. El projecte, desenvolupat per nou grups d’acció local de tot el territori català, té com a objectiu contribuir a mitigar i reduir els gasos d’efecte hivernacle (GEH) en el sector vitivinícola. La voluntat última és la millora del medi ambient i la generació d'ocupació.