El pla d’ocupació que coordina el Consell permet la neteja de senders i treballs de manteniment en la majoria de pobles de la comarca

El pla d’ocupació que coordina el Consell permet la neteja de senders i treballs de manteniment en la majoria de pobles de la comarca

La iniciativa ha permès la contractació de tretze persones que estaven a l’atur i són majors de 30 anys
23-03-2015
CAM00775.jpg

El Pla d’Ocupació que actualment es desenvolupa a la comarca del Priorat, coordinat pel Consell Comarcal, ja ha permès, d’una banda, la neteja de senders de la comarca i, d’una altra, la realització de treballs de manteniment en nuclis urbans. Aquest pla d’ocupació (subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu) va iniciar-se el passat mes de desembre i ha permès la contractació de tretze persones, que en la seva majoria són majors de 30 anys, estaven en situació d’atur i no eren perceptores de cap prestació ni subsidi. El Pla està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu.

El Consell Comarcal del Priorat s’ha encarregat de formar dues brigades integrades per sis treballadors i que estan coordinades per una altra de les persones contractades. La brigada forestal ja ha intervingut en la neteja de senders en els següents municipis: Marçà, El Masroig, Cabacés, Bellmunt, la Figuera, Falset, Torroja del Priorat, la Torre de Fontaubella i, en aquest moment, treballa en el terme municipal de Gratallops. Fins que el present pla finalitzi (la seva durada és de sis mesos), encara queden pendents intervencions en altres sis municipis.

Pel que fa a l’altra brigada, la seva feina se centra en el manteniment d’equipaments públics en els municipis de la comarca, una tasca que es coordina tot atenent les peticions que els ajuntaments traslladen al Consell Comarcal del Priorat. Aquesta brigada de manteniment s’ha encarregat de diversos treballs en les següents localitats: Bellmunt, Marçà, Cabacés, la Figuera, el Lloar, Torroja del Priorat, Ulldemolins, la Bisbal de Falset i Poboleda. En aquests moments, els operaris treballen a la Vilella Baixa i encara tenen pendents actuacions en altres sis pobles de la comarca.

Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal, destaca “la importància de dur a terme polítiques actives d’ocupació com les d’aquest pla, ja que contribueixen a mitigar l’atur a la comarca i són de gran ajuda per a persones i famílies que pateixen aquesta problemàtica”. D’altra banda, Garcia també ha destacat que “gràcies a aquests plans d’ocupació i a l’excel·lent tasca de les persones que es contracten, tant el Consell Comarcal com els ajuntaments del Priorat podem fer front a actuacions molt necessàries que de vegades són difícilment realitzables amb mitjans i recursos propis”.

A banda de les tasques encomanades, els treballadors prenen part en sessions de formació, a fi d’ampliar i enriquir el seu currículum professional i dotar-se de noves capacitats que els ajudin a accedir al mercat laboral. En aquest sentit, durant el mes de febrer, van assistir a un curs de 80 hores (impartit per l’Ajuntament d’Alcover) per obtenir el certificat de professionalitat amb la designació: “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals”. De les dotze sessions d’aquest curs, dues han estat dedicades a visites formatives impartides pels tècnics del Consorci de Llaberia al terme municipal de Capçanes.