El Servei Comarcal de Català del Priorat obre les inscripcions als cursos de català amb una oferta molt variada

El Servei Comarcal de Català del Priorat obre les inscripcions als cursos de català amb una oferta molt variada

Es farà un Inicial per a persones que desconeixen totalment el català, un taller per escriure correctament a les xarxes socials i un curs sobre els canvis de la nova Gramàtica catalana de l’IEC
12-09-2018
cursos Connecta.png

El Servei Comarcal de Català (SCC) del Priorat comença les inscripcions per als cursos presencials de català el dia 17 fins al 25 de setembre.  L’horari d’atenció és de 10 a 14 h i els dimarts i dijous també de 16 a 18.30 h.

Quant als cursos generals, aquest setembre s’ofereix un nivell Inicial, pensat per a persones que desconeixen totalment el català. Tindrà lloc els dimarts i dijous de 15 a 17 h a l’Escola Antoni de Vilanova, durarà de setembre a desembre  i el podran seguir mares i pares d’aquest centre i altres persones interessades ni que no estiguin vinculades amb l’Escola.

També es matricularà, només fins al dia 18 de setembre, per a cursos de nivell Intermedi o de Suficiència en línia amb el Parla.cat i el suport d’un/a tutor/a. Es tracta d’uns nivells per a persones que ja parlin en català i és una bona opció per a persones que tenen dificultats a assistir a classe a Reus o a Cambrils per motius d’horari o de desplaçaments

A més, el Centre de Normalització Lingüística (CNL), del qual forma part el SCC del Priorat,  ofereix també cursos presencials a Reus, Cambrils i l’Hospitalet de l’Infant. El detall del calendari d’aquestes altres localitats es pot consultar a www.cpnl.cat/reus o demanar al 977 12 88 61 de 9 a 14 h.

Tornant a  Falset, del 6 al 20 de novembre es durà a terme el curs Novetats i canvis de la gramàtica i l’ortografia de l’IEC, de 10 hores de durada. Les classes seran els dimarts i dijous de 8.30 a 10.30 h al Consell Comarcal i les matrícules es poden fer fins a finals d’octubre mentre quedin places disponibles.

El curs pretén fer conèixer d'una manera pràctica i amb l'ajut de les eines d'Internet i del mòbil les principals modificacions que va aprovar l'Institut d'Estudis Catalans amb la publicació, a finals de 2016, de la Gramàtica de la llengua catalana, i el 2017 amb l'Ortografia catalana.

Aquestes sessions poden ser molt útils al personal de l'administració que es vulgui actualitzar o al públic general sempre que tinguin  els coneixements del nivell de suficiència (C1) o superior (C2) assolits.

Finalment, i per  primer cop al CNL de l’Àrea de Reus, s’ofereix a Falset el taller “Escriure a les xarxes”, de 6 hores de durada, que es farà del 20 al 27 de novembre els dimarts i dijous de 18 a 19.30 h al  Consell Comarcal del Priorat.

En aquest taller pràctic es treballarà com cal expressar-se a les xarxes (Whats app, Facebook, Twitter, Instagram) i es resoldran els errors ortogràfics més habituals.

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua apostant per l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana com a eina fonamental i bàsica que fa possible la igualtat d’oportunitats de la ciutadania, així com l’accés i la promoció en el món laboral. Poder-se relacionar amb fluïdesa i normalitat tant en l’entorn personal com en el laboral són els objectius bàsics que s’assoleixen gràcies a l’ampli ventall de cursos, nivells, modalitats i franges horàries.

Certificats oficials

Els cursos del català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci tenen validesa oficial i correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

El Consorci t’ho posa fàcil

El web del CPNL (www.cpnl.cat) ofereix un cercador de cursos que permet trobar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.
 

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística és una institució pública dedicada a la formació i al foment de l'ús de la llengua en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l'ús de la llengua.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística en 146 punts de servei a tot el territori català.

 

Falset, setembre de 2018