Finalitza el programa mixt de treball i formació PANP 2015

Finalitza el programa mixt de treball i formació PANP 2015

Onze persones en situació d’atur i majors de 45 anys s’han beneficiat d’aquesta pla, coordinat pel Consell
10-05-2016

Neteja de senders i manteniment de serveis i infraestructures en els municipis del Priorat, és el resultat més visible del Pla d’Ocupació que ha estat en funcionament a la comarca els darrers sis mesos (del novembre de 2015 fins al maig de 2016), i que acaba d’arribar a la seva fi. En paral·lel, aquesta pla, coordinat pel Consell Comarcal del Priorat, ha permès la contractació d’ 11 persones, que estaven en situació d’atur i no eren perceptores de cap prestació ni subsidi. Deu d'aquestes persones han rebut també sessions de formació. El Pla ha estat subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya.

Al llarg d’aquests mesos, el Consell Comarcal del Priorat s’ha encarregat de formar dues brigades integrades cadascuna per cinc treballadors i que han estat coordinades per una altra de les persones contractades. La brigada forestal ha intervingut en la neteja de senders en els següents municipis: Marçà, Capçanes, Falset, Gratallops, Bellmunt, la Vilella Alta, Cornudella - Siurana,  la Vilella Baixa, la Figuera, Cabacés, el Molar, el Masroig, els Guiamets, la Torre de Fontaubella, Torroja del Priorat, Porrera, Poboleda i la Bisbal de Falset.

Pel que fa a l’altra brigada, la seva feina s’ha centrat en el manteniment d’equipaments públics en els municipis de la comarca, una tasca que es coordina tot atenent les peticions que els ajuntaments traslladen al Consell Comarcal del Priorat. Aquesta brigada ha dut a terme feines com ara: manteniment de zones enjardinades,  pintura de mobiliari urbà i neteja de carrers i estacions de transferència. La seva feina s’ha desenvolupat en els següents municipis: Margalef, la Bisbal de Falset, la Morera del Montsant-Escaladei Poboleda, Cornudella, Ulldemolins, la Vilella Baixa,  la Vilella Alta, la Figuera, Gratallops, Falset, el Masroig, els Guiamets, Pradell de la Teixeta, Porrera i la Torre de Fontaubella.

A banda de les tasques encomanades, els treballadors han fet una formació parcial, de 100 sessions, a fi d’ampliar i enriquir el seu currículum professional i dotar-se de noves capacitats que els ajudin a accedir al mercat laboral. Aquesta formació està vinculada al certificat de professionalitat i rep la designació: “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals” la qual ha estat impartida per l’Ajuntament d’Alcover. De les disset sessions d’aquest curs, tres han estat dedicades a visites formatives impartides pels experts del curs en la zona de Pratdip, Vandellòs, Llaberia i també pels tècnics del Parc Natural del Montsant a la Morera del Montsant.