Finalitza el Programa Treball i Formació que ha permés fer tasques de manteniment als municipis
Finalitza el Programa Treball i Formació que ha permés fer tasques de manteniment als municipis
Amb l’arribada del mes de juny ha finalitzat el el Programa Treball i Formació per a les persones beneficiaries de la Renda Mínima d’Inserció (PRMI), que s’ha dut a terme a la comarca els darrers sis mesos, finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. El programa ha permès al Consell Comarcal del Priorat contractar a tres persones desocupades, que s’han centrat a fer feines de manteniment en diferents municipis de la comarca.
El programa Treball i Formació pretén afavorir la inserció laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d’atur i que, en aquesta ocasió, tenien un mínim 45 anys i havien de ser beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció.
En concret, les tres persones contractades han dut a terme els següents treballs: tasques de pintura, paleteria, neteja i de suport a les brigades forestal i de manteniment del Programa Mixt Treball i Formació (PANP). Els pobles on s’ha intervingut són els següents: Margalef, la Morera de Montsant, Capçanes, la Vilella Alta, el Masroig, Torroja del Priorat, Cabacés, Escaladei, Bellmunt del Priorat, Cornudella de Montsant, Marçà, Gratallops, el Lloar, Pradell de la Teixeta, Porrera, la Torre de Fontaubella. Aquestes tres persones també han realitzat alguns treballs a la seu del Consell Comarcal del Priorat.
D’aquesta manera, els tres beneficiaris del pla d’ocupació (que van començar a treballar el 30 de novembre), contribueixen als treballs de manteniment als municipis de la comarca i donen suport a les altres brigades de caràcter social i ocupacional que actualment ja estan operatives a la comarca.
El programa Treball i Formació combina un contracte de sis mesos a jornada completa de dilluns a divendres i formació transversal per l’ocupació que s'haurà de portar a terme dins el període contractual i els permetrà millorar la seva formació. Així, en paral·lel, els treballadors contractats han cursat més de 20 hores de formació sobre competències lingüístiques (a càrrec del Servei Comarcal de Català del Priorat) i sobre aplicacions de les competències lingüístiques a la redacció de textos (a càrrec de l’AODL i la tècnica comarcal de Formació i Ocupació del Consell Comarcal del Priorat).
El Consell Comarcal del Priorat s'adhereix als diferents programes del Servei d'Ocupació de Catalunya per afavorir la reducció de l'atur i contribuir que els ciutadans de Martorell es formin i trobin feina. En paraules del president del Consell, Joan Carles Garcia, “des del Consell estem molt atents a tots aquests plans de caire ocupacional que sorgeixen a través del SOC i del Fons Social Europeu perquè creiem que tenen un gran sentit social i, alhora, es tracta d’ocupar persones que acaben fent feines de gran utilitat en petits municipis com els nostres”.