Jornada sobre les possibilitats de negoci que obre la designació del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per un important club suec de vins

Jornada sobre les possibilitats de negoci que obre la designació del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per un important club suec de vins

La jornada tindrà lloc el matí de dilluns vinent (9 de novembre) a la seu del Consell Comarcal del Priorat, a Falset
04-11-2015

La seu del Consell Comarcal del Priorat acollirà dilluns vinent (9 de novembre) una jornada tècnica dissenyada com un espai de trobada, debat i treball per valorar les oportunitats que s’obren amb la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia per al 2016 i el nomenament de la comarca del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per part de l’associació sueca Munskänkarna (un dels clubs de vins més grans d’Europa).

La DOQ Priorat i la DO Montsant, a principi de setembre, van rebre la visita d’una delegació d’aquesta entitat, que amb 24.000 socis és un dels clubs privats d’amants del vi més grans i antics del món, amb una forta presència a Suècia i Finlàndia. Al llarg d’un parell de dies, els membres de Munskänkarna van aprofundir en el coneixement dels vins i van explorara les possibilitats enoturístiques de totes dues denominacions d’origen.

En la jornada de dilluns vinent, el que és vol és explorar les possibilitats que obren les dues designacions per a la comarca. D’aquí que la jornada dugui per títol: “2016: Oportunitats de negoci; Munskänkarna i Regió Europea de la Gastronomia”.

El programa es desenvoluparà al llarg de tot el matí de dilluns vinent. En primer lloc (a les 9 hores), el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, i el director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Anton Ballvé, seran els encarregats de fer la presentació de la jornada. La roda de comunicacions s’iniciarà a les 9.15, amb la intervenció de Sinisa i Sara Curavic, en representació de Munskänkarna. A les 9.40 està prevista una comunicació per part de Ramon Senmartí, coordinador de la Fundació Alícia, que explicarà els avantatges i oportunitats que sorgeixen arran de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronòmia per al 2016. A les 11.00 s’ha programat una comunicació sobre “La iniciativa corporativa”, amb la presència de representants de la DOQ Priorat, la DO Montsant i l’associació Priorat Enoturisme.

Posteriorment, i després d’una petita pausa, a les 12 està previst que s’iniciï una ronda de treball en què hi haurà sessions en grups, posades en comú i la xerrada “Les oportunitats, la planificació i la coordinació en enoturisme”, a càrrec de Jaume Salvat, del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV.

L’elecció del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per part de Munskänkarna  ha tingut en compte criteris com la qualitat dels seus vins i la destinació, i també el fet que hi hagi un bon nombre de referències de Priorat i Montsant comercialitzant-se tant a Suècia com a Finlàndia.

La distinció del Priorat per part de Munskänkarna atorgarà gran visibilitat a la DO Montsant i a la DOQ Priorat entre els membres del club. Recomanacions de vins i propostes enoturístiques seran publicats a la revista que l’associació distribueix entre els socis, a la seva pàgina web i als butlletins de notícies.

En aquest sentit, s’espera que la focalització del club en Priorat i Montsant durant el 2016 es tradueixi en un increment de les comandes de vins de les dues DO a Suècia i Finlàndia. També es preveu que el Priorat rebi durant el proper any major afluència de visitants procedents d’aquests països.