Les brigades del Consell Comarcal enceten el 2016 amb la neteja de camins i el manteniment en diversos municipis

Les brigades del Consell Comarcal enceten el 2016 amb la neteja de camins i el manteniment en diversos municipis

Les 11 persones actualment contractades, mitjançant el Servei d’Ocupació de Catalunya, són majors de 45 anys i no rebien cap prestació
09-02-2016
IMG_2139.JPG

El manteniment de diversos senders de la Xarxa de Camins del Priorat i la conservació d’equipaments públics en diversos municipis, són alguns dels primers treballs d’aquest 2016 a càrrec de les dues brigades que, en aquests moments, té contractades el Consell Comarcal del Priorat mitjançant el Programa mixt Treball i Formació – PANP 2015. Aquest programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha permès contractar a onze persones majors de 45 anys, en situació d’atur i que no són perceptores de cap prestació o subsidi.

Ja són diversos els programes d’aquest tipus que s’han dut a terme a la comarca els darrers anys, tot coincidint amb la recessió econòmica, amb la intenció d’impulsar polítiques actives d’ocupació que contribueixin a reduir l’atur a la comarca i siguin d’ajut per a les persones i famílies que més ho necessiten. D’aquesta manera, des de mitjans de novembre i fins al mes de maig, el Consell Comarcal ha distribuït les tasques per dues brigades de cinc treballadors cadascuna coordinades, a la vegada, per una altra de les persones contractades mitjançant aquest programa.

Com s’ha vingut fent en d’altres ocasions, una de les brigades, ja s’ocupa de les tasques de millora mediambientals i de la neteja de senders de la Xarxa de Camins del Priorat. En aquest sentit, fins ara ja s’ha actuat als termes municipals de Marçà i Capçanes (en el sender anomenat “Dos mons en un de sol”); al camí antic de Falset a Gratallops i Bellmunt; de la Vilella Alta fins a l’ermita de la Consolació de Gratallops; a Siurana (en el sender anomenat “Records de princeses i guerrers”) i a Capçanes (a les àrees on es troben ubicades les pintures rupestres de la Vall i la Parellada).

L’altra brigada s’ocupa del manteniment d’equipaments públics en els diferents municipis de la comarca sempre de manera coordinada amb els ajuntaments i d’acord amb les seves sol·licituds. Els municipis on ja s’ha treballat aquests mesos són: Margalef, La Bisbal de Falset, La Morera del Montsant, Poboleda i Cornudella del Montsant.

Joan Carles Garcia, president del Consell Comarcal, a banda de valorar la funció social del programa, en destaca que “gràcies a aquests plans d’ocupació i a l’excel·lent tasca de les persones des que es contracten, tant el Consell Comarcal com els ajuntaments del Priorat podem fer front a actuacions molt necessàries que, de vegades, són difícilment realitzables amb mitjans i recursos propis”.

A banda de les tasques encomanades, els treballadors prenen part en sessions de formació, a fi d’ampliar i enriquir el seu currículum professional i dotar-se de noves capacitats que els ajudin a accedir al mercat laboral. Pel que fa a les accions formatives, els contractats ja han fet un curs de 100 hores de “Activitats auxiliars en aprofitaments forestals” a l’escola d’adults de l’Ajuntament d’Alcover. A més, han rebut formació, per part d’un tècnic del Parc Natural del Montsant, sobre la reconstrucció de marges de pedra seca a Mas Roger (Cabacés) i també han participat en dues jornades formatives amb els tècnics del Consorci de Llaberia per perfeccionar el bon ús de la maquinària.