Període d'informació pública del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 del Priorat

Període d'informació pública del Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 del Priorat

08-10-2015

D’acord amb allò que disposa l’article 86 de la Llei 30/1992, de 28 de novembre, de règim jurídic de les Administracions Públiques i del procediment administratiu comú, se sotmet Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 del Priorat a informació pública, per tal que s’hi puguin formular les observacions i al·legacions d’acord amb les següents normes:

a) Termini d’exposició i admissió de reclamacions: trenta dies hàbils a partir del següent de la data de la última publicació d’aquest anunci en el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona, i/o, Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

b) Horari de consulta: de 9 a 14 hores.

c) Oficina de consulta: Secretaria del Consell Comarcal del Priorat.

d) Oficina de presentació: Registre General.

e) Òrgan davant el qual es reclama: Ple del Consell Comarcal del Priorat.

En el supòsits de què durant el termini d’exposició al públic no es presentin reclamacions, l’aprovació inicial romandrà definitiva.

El Pla Estratègic

El Pla Estratègic Comarcal de Desenvolupament Socioeconòmic Rural 2014-2020 va ser aprovat pel Ple del Consell Comarcal del Priorat. en sessió ordinària celebrada el dia 24 de setembre de 2015.

El Pla, promogut i impulsat pel Consell Comarcal, té per objectiu descriure i analitzar l’estat socioeconòmic actual, i identificar les necessitats i potencialitats, els reptes a assolir i les oportunitats que cal aprofitar. D’aquesta manera, el Pla, que ha tingut en compte els continguts i necessitats detectats en les entrevistes amb agents del sector durant la fase d’anàlisi, proposa unes línies estratègiques de futur, que deriven en accions a implementar en els propers anys, tenint en compte sempre la disponibilitat pressupostària dels agents en cada moment.

El Pla proposa aprofitar la força integradora, els valors, la qualitat i el valor històric i identitari del paisatge del Priorat per vertebrar i potenciar un model sostenible de desenvolupament, un model que permeti la generació de noves oportunitats i la millora de la qualitat i les condicions de vida de la població actual i futura. Així doncs, s’estableixen 6 línies estratègiques, amb accions associades a cada una d’elles, accions que impliquen treball en xarxa i col·laboracions entre agents públics i privats.  Les línies estratègiques són les següents:

  • Sostenibilitat i valorització d’un paisatge singular i universal.
  • Un territori que vol preservar i potenciar la seva identitat.
  • Els valor d’uns productes locals amb essència i gust de paisatge.
  • Articulació d’un model integrat de desenvolupament turístic sostenible.
  • Diversificació de l’activitat econòmica per generar noves oportunitats.
  • La importància del benestar de la població i la cohesió social.