Quatre restaurants del Priorat són distingits per promoure la Dieta Mediterrània

Quatre restaurants del Priorat són distingits per promoure la Dieta Mediterrània

En l’acte de lliurament de l’acreditació Amed, el president del Consell ha destacat que “la dieta mediterrània és una qüestió de salut però, alhora, és un pilar de la nostra cultura i, fins i tot, una oportunitat per un territori com el nostre”
28-10-2015
Acreditacio Amed.jpg

Quatre restaurants del Priorat han rebut avui a la seu del Consell Comarcal l’acreditació Amed, que identifica els establiments promotors de la Dieta Mediterrània. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia; Gemma Miranda, dietista i nutricionista de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), i la doctora Rosa Subirats, metgessa del CAP de Falset, col·laboradora del projecte a la comarca i encarregada de conduir l'acte.

Miranda ha fet un breu parlament en què ha exposat els objectius de l’AMED. D’una banda, mantenir i fomentar l’alimentació mediterrània en l’àmbit de la restauració. De l’altra, reconèixer aquells establiments que hi estan compromesos, per tal que els clients puguin identificar-los com restaurants on es pot gaudir d’una cuina variada, saludable, equilibrada i mediterrània.

Per la seva part, Joan Carles Garcia, ha felicitat els restaurants distingits i ha recordat que “hem de ser conscients que la dieta mediterrània és una qüestió de salut però, alhora, és un pilar de la nostra cultura, de la nostra manera de viure i, fins i tot, és una oportunitat per un territori com el nostre”. Garcia ha afegit que “la dieta mediterrània és una manera de menjar però, alhora, és una manera d’entendre la producció agrícola i la relació amb la terra. I en això crec que al Priorat (quan reivindiquem el nostre paisatge agrari de muntanya mediterrània i el proposem com a Patrimoni de la UNESCO), també posem en valor algunes de les virtuts que pregona la dieta mediterrània”.

Els restaurants prioratins mereixedors de la distinció Amed han estat El Cairat, AJ Restaurant, Casa Rural Mas Ardèvol i Cal Cabré. En els establiments Amed es disposa d’una oferta gastronòmica pròpia de l’alimentació mediterrània, per un preu en la línia dels preus habituals de l’establiment. Alhora, també s’hi pot trobar informació sobre opcions de lleure actiu al voltant de l’establiment o en zones pròximes, i també sobre la promoció d’hàbits saludables en general, com són alimentació equilibrada i variada, receptes...