Sessió sobre llenguatge no sexista al Molar

Sessió sobre llenguatge no sexista al Molar

Oberta a tothom, serà aquest dimecres dia 17 a les 18 h i anirà a càrrec de la tècnica del Servei Comarcal de Català del Priorat
17-02-2016
imatge.jpg

L’Associació de dones El Molar, el Servei Comarcal de Català del Priorat i el Servei d'Informació i Atenció a la Dona del Consell Comarcal del Priorat organitzen per a aquest dimecres una sessió formativa gratuïta sobre llenguatge no sexista.

La xerrada, que anirà a càrrec de la tècnica del Servei Comarcal de Català del Priorat, està oberta a tothom i tindrà una durada d’una hora i mitja, aproximadament. Es farà aquest dimecres 17 de febrer a les 18 h al local la Gaia del Molar.

En aquesta sessió, que el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza periòdicament tant per a administracions locals com per a públic en general, s’examinarà si determinats textos resulten sexistes i es donaran pautes pràctiques trobar l’equilibri entre el respecte a la gramàtica i als principis de claredat i precisió, i una expressió de les idees i de la realitat més justa i equitativa.

L’any 2012 es va fer una sessió similar a Falset, en aquella ocasió  amb el suport de l’Associació de Dones La Quartera .

D’altra banda, el Servei  Comarcal de Català del Priorat  recorda que de cara al segon quadrimestre té obertes les inscripcions  per a un curs  de preparació per obtenir el nivell C (Suficiència 1). Seran  fins al 19 de febrer  de dilluns a divendres de 10 a 14 h i el dia 15 de 16 a 19.30 h. També es pot demanar informació al 977 83 19 83 .El curs, que serà presencial, es farà a Falset els d8illuns i dimecres a la tarda.

A més, prepara un curs gratuït adreçat a persones en situació d’atur que no parlen en català. Aquest curs, de 45 hores de durada, serà intensiu, a raó de 2 h diàries de dilluns a divendres al matí, en  col·laboració  amb el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Podeu consultar horaris i preus en aquest enllaç.

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

 

Més informació: www.cpnl.cat/reus

 

Falset, febrer de 2016