El Consell Comarcal del Priorat és imprescindible per al bon funcionament dels municipis

El Consell Comarcal del Priorat és imprescindible per al bon funcionament dels municipis

El Consell Comarcal del Priorat vol reiterar la seva raó de ser com a instrument idoni de primer ordre que permet la cooperació dels municipis i l’ús eficient dels recursos mitjançant la prestació mancomunada de serveis
18-01-2012

Arran de l’article (La Vanguardia 16/01/2012) de la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, en el que es planteja la possibilitat de suprimir alguns consells comarcals, el Consell del Priorat vol defensar la seva necessitat en una comarca de 23 municipis petits, que sumen poc més de 10.000 habitants. Segons el president, César López, “som un ens supramunicipal que permet la prestació d’uns serveis que, d’altra manera, seria caríssim mantenir o no hi hauria manera de finançar”. En aquest sentit, afirma que “som el pal de paller que sustenta, en certa manera, la bona prestació d’aquests serveis entre els nostres pobles”.

A tall d’exemple, es poden citar la prestació mancomunada de serveis tècnics, de serveis socials, la gestió dels residus o l’assessorament econòmic, jurídic i administratiu. Són alguns exemples que, per al president, César López, “demostren que ja fa anys que ens preocupem pel que la vicepresidenta reclama en el seu article, és a dir, perquè els recursos econòmics s’emprin de manera eficaç i eficient”.

A banda d’això, el Consell del Priorat comparteix amb la vicepresidenta Ortega la idea de plantejar si una administració ha de prestar els mateixos serveis que una altra d’idèntica. En un article d’opinió publicat al Diari de Tarragona, el vicepresident del Consell, Joan Carles Garcia, ja expressava que “en essència, potser allò que no hauríem de perdre de vista és que el territori de Catalunya no és un bloc monolític, sinó que presenta realitats ben diverses que, sovint, a l’hora de buscar solucions a la crisi econòmica i administrativa, també requereixen de fórmules que no tenen per què ser idèntiques, úniques i fixes”

En aquest mateix article, Joan Carles Garcia recalcava també que “de vegades, potser no cal tant que pensem nous remeis com que mirem de treure profit dels instruments que, fa uns quants anys, ja vam ser capaços d’instituir”