Els molins de la Ruta de l’Oli del Priorat mantenen les portes obertes en plena collita

Els molins de la Ruta de l’Oli del Priorat mantenen les portes obertes en plena collita

Avui dilluns 26 d’octubre comença la campanya en diversos dels molins que integren la Ruta de l’Oli del Consell Comarcal del Priorat
26-10-2015
15.jpg

Aquest dilluns dia 26 d’octubre s’inicia la campanya de l’oliva en diversos dels vuits molins d’oli que són visitables a la comarca del Priorat. Tot coincidint amb la collita, els molins mantenen les portes obertes, amb la qual cosa és possible visitar-los justament en el moment més transcendent de l’any: el de la recol·lecciói la mòlta de les olives. Actualment hi ha vuit molins a la Ruta de l’oli impulsada des del Consell Comarcal del Priorat.

Els molins que inicien la campanya aquest dilluns (i que es prolongarà fins al gener) són la Cooperativa de Cabacés i el MolíMiróCubells. Las resta de molins visitables de la comarca començaran la campanya el dia 2 de novembre. Elsvuit molins que integren la Ruta de l’oli i que en la seva gran majoria estan adscrits a la DOP Siurana, són: MolíNou de la Vilella Alta, Cooperativa Agrícola Sant Jaume d’Ulldemolins, Cooperativa de la Bisbal de Falset, Cooperativa de Cabacés, MolíMiróCubells, MolíGratavinum, Molídel Celler del Masroig, Cooperativa de la Serra d’Almos.

Per poder visitar els molins de la ruta és necessari fer reserva prèvia amb un dia d’antelació. Les visites són diferents segons cada molí, i les opcions són diverses: visita guiada, tast d’olis, visita a les finques, degustacióde productes locals, elaboracióoli ecològic... En el web de l’oficina de turisme s’hi pot trobar tota la informació necessària i els contactes de cadascun dels molins. Aquest n’és el link:

http://www.turismepriorat.org/ca/ruta-dels-molins-oli

Tot i que la majoria de molins de la ruta es poden visitar tot l’any (sempre que es faci reserva prèvia), la visita guanya en atractiu tot coincidint amb la campanya, atès que és l’únic moment de l’any en quèes pot veure i conèixer com funciona la mòlta de les olives, el procés fonamental que permet treure’n el suc i elaborar oli d’oliva verge extra, com és el cas dels olis prioratins.

Foto: Rafel López Monné.