Jornada sobre les possibilitats de negoci que obre la designació del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per un important club suec de vins
Jornada sobre les possibilitats de negoci que obre la designació del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per un important club suec de vins
La seu del Consell Comarcal del Priorat acollirà dilluns vinent (9 de novembre) una jornada tècnica dissenyada com un espai de trobada, debat i treball per valorar les oportunitats que s’obren amb la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia per al 2016 i el nomenament de la comarca del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per part de l’associació sueca Munskänkarna (un dels clubs de vins més grans d’Europa).
La DOQ Priorat i la DO Montsant, a principi de setembre, van rebre la visita d’una delegació d’aquesta entitat, que amb 24.000 socis és un dels clubs privats d’amants del vi més grans i antics del món, amb una forta presència a Suècia i Finlàndia. Al llarg d’un parell de dies, els membres de Munskänkarna van aprofundir en el coneixement dels vins i van explorara les possibilitats enoturístiques de totes dues denominacions d’origen.
En la jornada de dilluns vinent, el que és vol és explorar les possibilitats que obren les dues designacions per a la comarca. D’aquí que la jornada dugui per títol: “2016: Oportunitats de negoci; Munskänkarna i Regió Europea de la Gastronomia”.
El programa es desenvoluparà al llarg de tot el matí de dilluns vinent. En primer lloc (a les 9 hores), el president del Consell Comarcal del Priorat, Joan Carles Garcia, i el director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, Anton Ballvé, seran els encarregats de fer la presentació de la jornada. La roda de comunicacions s’iniciarà a les 9.15, amb la intervenció de Sinisa i Sara Curavic, en representació de Munskänkarna. A les 9.40 està prevista una comunicació per part de Ramon Senmartí, coordinador de la Fundació Alícia, que explicarà els avantatges i oportunitats que sorgeixen arran de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronòmia per al 2016. A les 11.00 s’ha programat una comunicació sobre “La iniciativa corporativa”, amb la presència de representants de la DOQ Priorat, la DO Montsant i l’associació Priorat Enoturisme.
Posteriorment, i després d’una petita pausa, a les 12 està previst que s’iniciï una ronda de treball en què hi haurà sessions en grups, posades en comú i la xerrada “Les oportunitats, la planificació i la coordinació en enoturisme”, a càrrec de Jaume Salvat, del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV.
L’elecció del Priorat com a “Regió vitivinícola de l’any 2016” per part de Munskänkarna ha tingut en compte criteris com la qualitat dels seus vins i la destinació, i també el fet que hi hagi un bon nombre de referències de Priorat i Montsant comercialitzant-se tant a Suècia com a Finlàndia.
La distinció del Priorat per part de Munskänkarna atorgarà gran visibilitat a la DO Montsant i a la DOQ Priorat entre els membres del club. Recomanacions de vins i propostes enoturístiques seran publicats a la revista que l’associació distribueix entre els socis, a la seva pàgina web i als butlletins de notícies.
En aquest sentit, s’espera que la focalització del club en Priorat i Montsant durant el 2016 es tradueixi en un increment de les comandes de vins de les dues DO a Suècia i Finlàndia. També es preveu que el Priorat rebi durant el proper any major afluència de visitants procedents d’aquests països.